آنی غذا: یک متخصص طب ایرانی، درباب تغذیه در فصل بهار، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، علیرضا عباسیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مساله که فصل بهار گرم و تر است، گفت: رعایت برخی نکات در فصل بهار برای همه مردم با هر مزاجی خوب است همچون این که در این فصل مصرف برخی غذاها مثل شیرینی ها، گوشت ها، غذاهای حاوی ادویه جات نظیر غذاهای تند باید کم شود. وی افزود: در این فصل هوا گرم تر می شود و رطوبت هوا افزایش می یابد و بنا بر این افرادی که مزاج گرم و تر دارند، حالشان بدتر می شود و به عنوان مثال نوجوان ها و جوان ها ممکنست گرفتار جوش های صورت شوند و عارضه هایی نظیر کهیرهای پوستی، آلرژی و حساسیت، خارش انتهای حلق، آبریزش از بینی، آبریزش از چشم، عطسه، حالت زکام و…، افزایش یابد که این حالت ها بیشتر مربوط به مزاج گرم و تر است. به این اشخاص علاوه همه دستوراتی که برای سایر افراد مطرح است؛ عدم مصرف گوشت ها خصوصاً گوشت قرمز، غذاهای تند و شیرینی جات سفارش می شود. همین طور مناسب می باشد که افراد دارای مزاج گرم و تر از عطرهای خنک بهره گیرند و یا همچون گذشته عطر نیلوفر یا گلاب را مصرف کنند و این افراد نباید عطرهایی که خیلی بوهای تند و تیزی دارند مثل مشک یا عطرهای شیرین بهره گیرند. این متخصص طب ایرانی تاکید کرد: در هم خوری ها را باید کاهش داد. مصرف اغذیه های خشک نسبت به آنهایی که چرب هستند، برتری دارد و در مورد شیرینی ها سفارش می نماییم شیرینی تر استفاده نکنند و بیش از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده شود؛ در مورد میوه ها هم سفارش می نماییم که در هم خوری میوه انجام نشود و افراد از یک مدل میوه بهره گیرند. بطورمثال امروز سیب مصرف کنند فردا خیار و پس فردا نارنگی یا پرتقال بخورند. البته یک قاعده کلی هم وجود دارد که در هر فصلی میوه آن فصل باید خورده شود. یعنی خوب است که ما در فصل بهار میوه هایی که مخصوص فصل بهار است را میل بکنیم. بطورمثال پرتقال یا نارنگی میوه های فصل زمستان است و بهتر است در همان فصل استفاده شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تکیه بر این که در این فصل باید بیشتر غذاهایی که ساده هستند میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد، گفت: در گذشته ما ایرانیها غذاهایی داشتیم که بسیار ساده بودند و اجزایش کم بود. بطورمثال انواع املت، تخم مرغ، خاگینه ها، هویج یا بادمجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به شکل کله جوش استفاده می شود. همین طور مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایده آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب تر هستند. وی ادامه داد: در کنار این دستورات کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است اما برای این فصل بیشتر است و برای مثال غذاهایی که رنگ ها و طعم های مصنوعی دارند بطورمثال شیرینی هایی که رنگ های خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقره ای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند و همین طور آدامس ها و تنقلاتی که رنگ های زیاد و طعم های خیلی خاص دارند نیز برای همه فصول خوب نیست و در فصل بهار از آنجا که بدن خیلی حساس تر است، ویژه تر مضر هستند. عباسیان بیان کرد: در بین آجیل ها ما بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را سفارش می نماییم و همین طور مصرف تخم کدو، آفتاب گردان، تخمه ژاپنی و تخم هندوانه هم خوب است اما گردو ممکنست افراد را تا یک حدودی اذیت کند و بعلاوه بادام زمینی یا بادام هندی هم به سبب گرمی و خاصیت آلرژنی که دارند می توانند تا حدودی برای بدن هایی که ضعیف تر هستند، اذیت کننده باشند. حالا اگر این ترکیبات با هم مخلوط شوند باز اذیتش بیشتر می شود و برای مثال مصرف انواع باقلواها چون به طور معمول تنوعی از این آجیل ها را دارند و به آنها انواع شیرین کننده ها و گاهی مواد نگه دارنده می زنند ممکنست اذیت کننده باشند. این متخصص طب ایرانی ضمن اشاره به این که در بین آجیل ها هر روز یک مدل آجیل را بخورید و برای مثال یک روز تخمه کدو میل کنید و روز بعد چند بادام، تصریح کرد: فاصله گذاری بین مواد غذایی مهمست و بلافاصله پس از مصرف یک سری آجیل و شیرینی غذا خورده نشود. یک مقدار گرسنه بودن سفارش می شود و بهتر است همیشه سیر از سر سفره بلند نشویم و هنگام بلند شدن از سر سفره یک مقدار گرسنه باشیم.
منبع: آنی غذا