محققان می گویند؛ کاهش مصرف کالری روند پیری را کند می کند

آنی غذا: بگفته پژوهشگران، کلید زندگی طولانی تر می تواند کمتر خوردن باشد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران دریافتند که رژیم غذایی با کالری محدود مزایای سلامتی قابل توجهی همچون تأخیر در پیری دارد.
دکتر «دان بلسکی»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه کلمبیا در نیویورک، می گوید: «نکته اصلی مطالعه ما این است که می توان سرعت پیری بیولوژیکی را کم کرد و امکان دارد بوسیله اصلاح سبک زندگی و رفتار به این کُندی دست یافت».
کارآزمایی بالینی فاز ۲ شامل ۲۲۰ بزرگسال بود که برخی ۲۵ درصد کالری رژیم غذایی شأن را کاهش دادند یا اصلاً تغییری ایجاد نکردند. شاخص توده بدنی (BMI) برای شرکت کنندگان از ۲۲ تا ۲۷ متغیر بود (BMI ۳۰ آستانه چاقی است).
در ماه اول، به افرادی که در گروه کالری محدود بودند، هر روز سه وعده غذایی آماده داده شد تا با اندازه وعده ها آشنا گردند. آنها در مورد رژیم غذایی خود برای ۲۴ هفته اول این مطالعه دو ساله مشاوره گرفتند.
گروه دیگر هیچ مشاوره یا محدودیتی در دریافت کالری نداشتند.
محققان از الگوریتمی برمبنای داده های گذشته برای ۱۰۰۰ نفر استفاده کردند که به مدت ۲۰ سال تحت پیگیری قرار گرفتند تا ببینند چگونه تعدادی از نشانگرهای زیستی DNA در گروه مورد مطالعه تغییر کرده است.
این الگوریتم مانند یک “سرعت سنج” بود تا سرعت پیری شرکت کنندگان را بسنجد.
کسانی که کالری خودرا کاهش دادند، ۲ تا ۳ درصد روند پیری خودرا کاهش دادند و احتمال مرگ زودهنگام ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد.
محققان قصد دارند افرادی را که رژیم غذایی با کالری محدود دارند به مدت ۱۰ سال دنبال کنند.
بلسکی اظهار داشت: «مشخص نیست که چرا کم خوردن موجب کُند شدن روند پیری می شود، بااینکه امکان دارد موجب تغییرات سلولی شود.»
«والتر لونگو»، از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در این مطالعه شرکت نداشت، می گوید: «با این حال، محدودیت های طولانی مدت کالری در حیوانات مضر است، همچون کاهش قدرت عضلانی، متابولیسم کُندتر و اختلال در سیستم ایمنی.»
لونگو اظهار داشت: «ممکن است اثرات ضد پیری قدرتمندی ایجاد نماید، اما احیانا درجاتی از ضعف یا سایر مسائلی را که امکان دارد چندان مفید نباشند، هم بوجود می آورد.»
خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع: