آنی غذا: تمام محصولات کاکائو در جهان مقبولیت زیادی به دست آورده اند. در بین این محصولات، شکلات سرشار از فلاوانول است؛ ماده ای که در انگور، سیب، تمشک، حبوبات، چای سبز و… نیز وجود دارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، بگفته پژوهشگران مصرف روزانه حدود ۴۰ گرم شکلات تیره به مدت دو هفته، سطوح هورمون های استرس در افراد دارای استرس بالا را می کاهد. بر این اساس، پژوهشگران ۳۰ نفر را که دارای پریشانی های کم و زیاد بودند مورد بررسی قرار داده و در ادامه، سطوح هورمون های استرسی در خون و نمونه های ادارای را چندین مرتبه جمع آوری و اندازه گرفتند. بر اساس این مطالعه در نهایت مشخص شد مصرف روزانه ۱.۴ اونس از این شکلات ها برای بهبود مشکلات در رابطه با استرس مفید می باشد.
شکلات سرشار از چربی و کربوهیدرات ها است و بطور متوسط هر ۱۰۰ گرم شکلات، ۵۰۰ کالری انرژی دارد. با این وجود نباید از رژیم غذایی حذف شود. برای اینکه شکلات تلخ حاوی مواد مغذی زیادی است که برای بدن مفید می باشد. خوردن مقداری شکلات در روز بجای سایر مواد غذایی پرکالری و بدون ارزش غذایی سفارش می شود. بهتر است روزانه حدود ۳۰ گرم شکلات تلخ (حداقل ۷۰ درصد)، نه کمتر و نه بیشتر بخوریم.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، غلظت نسبی فلاوانول در شکلات تیره بالاتر است بنابراین حدس زده می شود که شکلات تیره برای بهبود سلامت قلب و عروق بسیار مفید باشد. بدین سبب سه اثر مهم مصرف شکلات برای بدن شامل موارد زیر است:
_ فشار خون پایین: مصرف کاکائو و شکلات تیره منجر به افزایش اکسید نیتریک می شود. اکسید نیتریک یک ماده شیمیایی است که بطور طبیعی در بدن ما وجود دارد و بر روی گیرنده های کوچک در رگ های خونی تاثیر گذاشته و موجب اتساع عروق می شود. این پروسه کاهش فشار خون را به همراه دارد. فشار خون بالا در عوض با خیلی از بیماری های قلبی همچون نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی، و آترواسکلروز در ارتباطست. فشار خون بالا همین طور منجر به زوال شناختی، زوال عقل و سکته مغزی می شود.
_ بهبود سلامت عروق کرونر: تحقیقات نشان داده فلاونوئیدها منجر به جلوگیری از سفتی شریان ها و پدیده چسبندگی گلبول های سفید خون به دیواره عروق می شوند. بگفته دانشمندان، خوردن روزانه یک قطعه شکلات تلخ لازم است و حتی می توان به عنوان یک دارو از آن بهره برد.
_ کاهش کلسترول: افراد مبتلا به کلسترول بالا با خطر افزایش ال دی ال یا لیپوپروتئین با چگالی کم مواجهند و خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی خصوصاً آترواسکلروز و حمله قلبی کرونر در آنها بیشتر است. فلاوانول موجود در شکلات تیره منجر به کاهش جذب کلسترول در راه دستگاه گوارش و همین طور سنتز کلسترول ال دی ال می شود. مصرف این شکلات با افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا یا اچ دی ال نیز در ارتباط است؛ یعنی کلسترولی که منجر به محافظت در مقابل بیماری های قلبی می شود.