آنی غذا: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباب نحوه تغذیه و ایمنی بدن، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، گلاله اصغری، در برنامه ضربان شبکه سلامت، در پاسخ به این سؤال که چه ویتامین ها یا مواد غذایی در افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیرگذارند، اظهار داشت: سیستم ایمنی بدن بسیار پیچیده است و مواد غذایی هر کدام به نحوی نقش خودرا ایفا می کنند. وی از میوه ها به عنوان منبع غنی از ویتامین ها یاد کرد و اضافه کرد: هر قدر میزان آنتی اکسیدان در بدن بالاتر باشد، سیستم ایمنی بدن قوی تر عمل می کند. اصغری، از اسیدهای چرب ضروری که بدن قادر به ساخت آنها نیست نام برد، (اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶) و اشاره کرد: نسبت این دو چربی در بدن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. امگا ۶ واکنش التهابی را در بدن بالا می برد تناسب صحیح امگا ۳ نسبت به امگا ۶ در بدن، به کاهش التهاب کمک می نماید. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با ذکر این نکته که فلور میکروبی روده با تولید یک سری فاکتورها به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می نماید، اضافه کرد: اگر این فلور طبیعی، به علت مصرف مواد غذایی نادرست، به سمت باکتری های مضر و پاتوژن تغییر ماهیت دهد، بطور قطع موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن خواهد شد. وی اظهار داشت: چاقی و اضافه وزن، با افزایش شاخصهای التهابی و ایجاد آبشار التهابی در بدن، فرد را مستعد ابتلاء به عفونت می کند. بدین سبب کاهش وزن در بروز و کاهش بیماریهای حاد عفونی تأثیرگذار است. اصغری در پاسخ به این سؤال که بشقاب غذایی روزانه هر فرد باید شامل کدام دسته گروههای غذایی باشد، اضافه کرد: لازم است ۵۰ درصد بشقاب از سبزی و میوه، ۲۵ درصد نشاسته و غلات سبوس دار و ۲۵ درصد هم با منابع پروتئینی کامل گردد. وی اشاره کرد: اغلب ویتامین ها و مواد مغذی بوسیله غذا تامین می شوند و آن دسته از موادی که نیاز به مصرف مکمل دارد، محدود است. اصغری افزود: مواد غذایی با رنگدانه های نارنجی و زرد پررنگ (بتاکاروتن) را حاوی ویتامینA است. هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه رنگی، حاوی ویتامین A هستند و پیشنهاد می شود در برنامه روزانه غذایی قرار بگیرد. وی اظهار داشت: میزان نیاز به ویتامین A، در گروههای جنسی و سنی متفاوت می باشد. همین طور دریافت ویتامین A از منابع غذایی، هیچگونه مسمومیت ایجاد نمی کند، مسمومیت تنها با استفاده بیش از مجاز مکمل ها در بدن ایجاد می شود. همین طور ویتامین C در میوه ها و سبزیجاتی مانند مرکبات، سبزی، فلفل دلمه ای و…، به وفور یافت می شود. ویتامین C محلول در آب است، اما زیاده روی در مصرف مکمل ویتامین C، در ایجاد سنگ های کلیه موثر است.