مهر بررسی می كند؛ چاشنی سلامت دانش آموزان را فراموش نکنید

آنی غذا: تغذیه سالم، مهم ترین اصل در سلامت جسمی و روحی دانش آموزان است و خوردن صبحانه، چاشنی اصلی آنست که باید حتما مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، کارشناسان تغذیه اعتقاد دارند که خوردن صبحانه مهم ترین اصل در تامین سلامت جسمی و روحی دانش آموزان است و نباید نسبت به این مساله خونسرد بود. در این بین، مشاهدات و بررسی های میدانی نشان میدهد که قریب به اتفاق دانش آموزان صبحگاهی، هنگام رفتن به مدرسه، صبحانه نمی خورند که نمی توان نسبت به نقش والدین خونسرد بود. زیرا، تعدادی از والدین اصلاً به این مهم توجه نمی کنند که خوردن نان و پنیر ساده چقدر می تواند در تامین سلامت بچه ها اثرگذار باشد. شاید خیلی جدی نگیریم، اما یک لقمه نان و پنیر ساده، همان چاشنی سلامت بچه ها است که می خواهند درس یاد بگیرند. غزاله اسلامیان متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه دانش آموزان، اظهار داشت: این که کودک در منزل و مدرسه از چه الگوی غذایی پیروی کنند، اهمیت بسیار زیادی دارد. وی با عنوان این مطلب که پیروی از سبک زندگی سالم به بهبود روند یادگیری، رشد و تقویت سیستم ایمنی کودک کمک می نماید، وعده صبحانه یکی از مهم ترین وعده هایی غذایی دانست و اظهار داشت: کودک با دریافت درست این وعده غذایی، انرژی کافی برای ادامه روز، یادگیری و تمرکز را به دست می آورد. اسلامیان سفارش کرد: اگر والدین یا کودک بهر دلیلی نمی توانند وعده صبحانه را در زمان مقرر و در منزل در اختیار کودک قرار دهند، بهتر است صبحانه ای سالم برای مصرف در مدرسه به همراه داشته باشد. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، همراه داشتن میان وعده سالم در مدرسه را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: باتوجه به این‎که قدرت یادگیری و الگوبرداری در مدرسه بسیار زیاد است و کودکان تحت تأثیر دوستان و محیط هستند، الگوهای غذایی همسالان می تواند در میان دانش آموزان بسیار پررنگ باشد. وی افزود: بهتر است میان وعده های سالم غذایی را والدین و بزرگترها در اختیار کودکان قرار دهند، مغز دانه ها مثل بادام، گردو و یا فندق می تواند گزینه مناسبی باشد. اسلامیان با اشاره به این که شیر به عنوان منبع غذایی غنی پروتئین و کلسیم نیز گزینه مناسبی به عنوان میان وعده است، اضافه کرد: برای کودکانی که تحمل لاکتوز را ندارند سفارش می شود از شیرهای بدون لاکتوز استفاده گردد. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اعلان اینکه بسیاری ا ز کودکان به غذاهای صنعتی مثل شکلات، ویفر، کیک و بیسکویت علاقه دارند، اشاره کرد: این منابع غذایی حاوی قند ساده هستند و بهتر است کودکان کمتر از این مواد غذایی بهره گیرند نباید این غذاهای ناسالم تبدیل به الگوی غذایی کودکان شود و هیچ گاه این مواد غذایی جایگزین وعده غذایی اصلی نشود. وی اشاره کرد: نان و پنیر و خرما، نان و پنیر و گردو و انواع املت ها و یا تخم مرغ می تواند گزینه های مناسبی برای مصرف باشد. تنقلات و چاقی دانش آموزان اغلب والدین بدون درک این واقعیت که صبحانه، اصلی ترین چاشنی سلامت بچه ها است، به دادن پول توجیبی برای خرید تنقلات به فرزندان خود اکتفا می کنند. در صورتیکه بسیاری از خوراکی های بوفه مدارس، فاقد ارزش های غذایی برای بدن هستند. انواع شکلات ها، چیپس، پفک و…، همچون خوراکی های بدون خاصیت غذایی هستند. این در شرایطی است که خوردن یک لقمه نان و پنیر ساده در منزل، جسم و ذهن دانش آموز را آماده یادگیری می کند. با خوردن یک صبحانه سالم، سوخت و ساز بدن بالا رفته و بدن بجای انباشت و ذخیره کالری اضافی در خود به سوزاندن آنها می پردازد. افرادی که صبحانه سالم می خورند جذب چربی در بدنشان کمتر و جذب فیبر بیشتر صورت می گیرد و علاوه بر آن دارای جذب بالایی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه کلسیم، آهن و منیزیم خواهند بود. خوردن صبحانه سالم، گرسنگی را بهتر کنترل کرده و بدین سان کالری کمتری از غذاهای ناسالم جذب بدن خواهد شد. افرادی که صبحانه سالم می خورند نسبت به آنهایی که صبحانه نمی خورند از تمرکز، کارایی و خلق و خوی بهتری برخوردار می باشند. خوردن یک صبحانه سالم کمک خوبی جهت حفظ تعادل وزن خواهد بود. این در شرایطی است که آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان میدهد که شیوع چاقی در میان دانش آموزان رو به افزایش است که شاید مهم ترین علت آن، روی آوردن بچه ها به فست فودها، شیرینی جات و…، باشد.

منبع: