متخصص تغذیه و رژیم درمانی عنوان كرد؛ مگس میوه و مورچه عسل چقدر خطرناکست

آنی غذا: متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره خوردن تصادفی مگس های ریز اطراف میوه، مورچه های داخل ظرف عسل و ارتباط باقالا با ابتلاء و یا درمان کم خونی، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، گلبن سهراب، با اشاره به این که ممکنست در فصل تابستان و به سبب قرار گرفتن میوه ها در معرض هوای آزاد و یا در اطراف سطل زباله پشه هایی ریزی مشاهده شود، اظهار نمود: اندازه این پشه ها دو تا سه میلی متر است و از مگس های خانگی نیز کوچک تر هستند، به این مگس ها اصطلاحاً مگس های میوه گفته می شود. وی ادامه داد: منبع اصلی این مگس ها غالباً تخم های مگس میوه هستند که در میوه فروشی ها توسط مگس میوه بالغ روی میوه های کاملاً رسیده گذاشته می شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه تا آن زمان که میوه از یخچال خارج نشده یا بوی تخمیر و ترشیدگی از آن استشمام نشود این مگس ها از تخم خارج نمی شوند، اظهار داشت: به ندرت پیش می آید که مگس میوه بالغ بوسیله شکاف پنجره و یا فاضلاب جذب بوی میوه های درحال فساد شود که با رعایت بهداشت هیچ گاه شاهد این مساله نخواهیم بود. سهراب با تاکید بر این که خوردن تصادفی تخم مگس ها بوسیله میوه ها مشکلی برای سلامت به وجود نمی آورد، سفارش کرد: این میوه ها حتی اگر یکبار شسته شده باشند، پس از مشاهده این مگس های ریز، میوه را پیش از مصرف باردیگر بشویید. وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان آبغوره را در بطری های پلاستیکی نگهداری کرد یا خیر، توضیح داد: آبغوره بیشتر به عنوان چاشنی سالاد استفاده می شود و به سبب این که حاوی اسیدهایی مثل تارتاریک، مالیک، فرمیک، سوکسینیک و اگزالیک است خاصیت اسیدی دارد بدین سبب این مواد می تواند موجب آزاد شدن مواد مضر از ظرف پلاستیکی به داخل آن شود. عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: در میان انواع ظروف پلاستیکی فقط پلاستیک های polypropylene یا pp با مواد اسیدی وارد واکنش نمی شوند ولی سایر پلاستیک ها مثل بطری آب و نوشابه برای نگهداری آب لیموو و آبغوره مناسب نیستند. سهراب سفارش کرد: بهترین ظروف برای نگهداری آبغوره، ظرف های شیشه ای هستند. متخصص تغذیه و رژیم درمانی هشدار داد: چنانچه آبغوره کپک زد حتما آنرا دور بریزید چونکه کپک های مضر با جوشاندن، صاف کردن و یا اضافه کردن نمک از بین نمی رود. ایشان سپس در پاسخ به این پرسش که آیا مورچه های اطراف و یا داخل ظرف عسل خطرناک هستند یا خیر، اظهار داشت: به این مورچه ها اصطلاحاً مورچه های شکر گفته می شود و تا به امروز هیچ گزارشی در خصوص این که فردی با این مورچه ها بیمار شده ارائه نشده است. سهراب با اعلان اینکه احتمال این که درصد کمی از مورچه های شکر ممکنست حامل باکتری یا قارچ باشند وجود دارد، اشاره کرد: کمتر از یک درصد مردم دنیا نسبت به مورچه های شکر آلرژی دارند بدین سبب با اینحال که خوردن تصادفی این مورچه ها مشکلی برای سلامت ایجاد نمی کند ولی بهتر است بخش عسلی که مورچه را داخل آن مشاهده کرده اید دور بریزید و باقی را با خیال آسوده مصرف کنید. ایشان سپس درباره این مساله که آیا استفاده از باقالا می تواند فرد را به کم خونی مبتلا کند نیز اظهار نمود: باقالا یکی از انواع حبوبات مفید و حاوی ریزمغذی های مفید و خونساز است. سهراب با تاکید بر این که مصرف باقالا در افراد سالم در پیشگیری و درمان کم خونی بسیار مؤثر است، اظهار داشت: مصرف باقالا برای افرادی که بطور ژنتیکی گرفتار نقص آنزیم گلوکز شش فسفات روژناز یا به عبارت دیگر مبتلا به فاویسم هستند می تواند خطرناک باشد و حتی منجر به شوک شود. متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه تصریح کرد: استفاده از باقالا برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند و برای پیشگیری و درمان کم خونی مؤثر است. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع: