آنی غذا: طبق یک مطالعه جدید، خوردن نسبت بیشتری از پروتئین در حین رژیم لاغری منجر به انتخاب بهتر مواد غذایی می شود و به جلوگیری از کاهش توده بدون چربی بدن کمک می نماید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، تحلیل و بررسی داده های ترکیبی از آزمایش های کاهش وزن گوناگون انجام شده در دانشگاه راتگرز کارولینای شمالی نشان میدهد که افزایش مقدار پروتئین حتی اندک، از ۱۸ درصد غذای دریافتی یک فرد به ۲۰ درصد، تأثیر قابل توجهی بر کیفیت انتخاب های غذایی دارد.
«سو شاپسس»، نویسنده این مطالعه و استاد علوم تغذیه، اظهار داشت: «تا حدودی قابل توجه است که مصرف پروتئین کمی بیشتر در طول رژیم لاغری با مصرف بیشتر سبزیجات سبز رنگ و کاهش مصرف غلات تصفیه شده و قند افزودنی هم راه است.»
علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند مصرف نسبتاً بالاتر پروتئین مزیت دیگری را برای رژیم گیرندگان به همراه دارد: کاهش از دست دادن توده بدون چربی که اغلب با کاهش وزن هم راه است.
رژیم های کاهش وزن که از محدودیت کالری استفاده می نمایند اغلب می توانند افراد را به کاهش مصرف غذاهای سالم که حاوی ریزمغذی هایی مانند آهن و روی هستند تشویق کنند. بگفته پژوهشگران، مصرف سطوح بالاتر پروتئین اغلب با نتایج سالم تری هم راه است، اما ارتباط بین مصرف پروتئین و کیفیت رژیم غذایی به درستی درک نشده است.
داده های بیش از ۲۰۰ مرد و زن شرکت کننده بین ۲۴ تا ۷۵ سال مورد بررسی قرار گرفت و شاخص توده بدنی شأن ثبت گردید. به شرکت کنندگان سفارش های تغذیه ای برمبنای دستورالعمل های آکادمی تغذیه و رژیم غذایی و انجمن دیابت آمریکا داده شد. آنها تشویق شدند که ۱۸ درصد از کالری دریافتی خودرا به پروتئین بدون چربی، مانند مرغ، گوشت قرمز فرآوری نشده، ماهی، حبوبات و لبنیات اختصاص دهند و تعادل کالری خودرا صرف میوه ها، سبزیجات و غلات کامل کنند. آنها از مصرف چربی های اشباع، غلات تصفیه شده، شکر و نمک منع شدند.
محققان دریافتند هر دو گروه کم پروتئین و پر پروتئین به میزان یکسان وزن از دست دادند؛ حدود پنج درصد از وزن بدن در طول شش ماه.
اما افراد گروهی که پروتئین بالاتری داشتند بهتر می توانستند توده عضلانی بدون چربی خودرا حفظ کنند.