آنی غذا: نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد نوعی دیابت ناشی از سوءتغذیه تفاوت شایان توجهی با دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ دارد و باید بعنوان یک شکل متمایز از این بیماری در نظر گرفته شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، بگفته پژوهشگران، این یافته ها ممکنست در توسعه درمان های مؤثر برای دیابت در رابطه با سوءتغذیه، که در کشورهای ثروتمند نادر است، اما ده ها میلیون نفر را در کشورهای آسیایی و کشورهای جنوب صحرای آفریقا تحت تأثیر قرار می دهد، حیاتی باشد.
بیماران مبتلا به این نوع دیابت عمدتا نوجوانان لاغر، فقیر و بزرگسالان جوانی هستند که به ندرت بیش از یک سال بعد از تشخیص زنده می مانند. تزریق انسولین به طور معمول کمکی نمی کند و حتی می تواند موجب مرگ ناشی از قند خون پایین شود.
این بیماری برای نخستین بار حدود ۷۰ سال پیش شناسایی شد، اما به سبب عدم تحقیق درمورد این بیماری، درمان آن نامشخص است.
دکتر «مردیت هاوکینز»، نویسنده این مطالعه از دانشکده پزشکی آلبرت اینشتین در نیویورک، اظهار داشت: «متون علمی فعلی هیچ دستورالعملی در مورد مدیریت دیابت در رابطه با سوءتغذیه، که در کشورهای با درآمد بالا نادر است اما در بیش از ۶۰ کشور با درآمد کم و متوسط وجود دارد، ارائه نمی دهد.»
هاوکینز در ادامه توضیح داد: «پزشکان آن کشورها مجلات پزشکی غربی را مطالعه می کنند، بدین سبب در مورد دیابت در رابطه با سوءتغذیه نمی آموزند و در بیماران خود به آن مشکوک نمی شوند. امیدواریم یافته های ما آگاهی در مورد این بیماری را افزایش دهد و راه را برای راهبردهای درمانی مؤثر هموار کند.»
در این نخستین مطالعه جامع بر روی افراد مبتلا به این بیماری، هاوکینز و همکارانش آزمایش های متابولیک را روی ۲۰ مرد ۱۹ تا ۴۵ ساله در هند که احتمال ابتلاء به دیابت در رابطه با سوءتغذیه داشتند، و همین طور افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ و افراد بدون دیابت انجام دادند.
محققان به این نتیجه رسیدند که دیابت در رابطه با سوءتغذیه از نظر متابولیکی بطور قابل توجهی با دیابت نوع ۱ و ۲ متفاوت می باشد و باید بعنوان یک نوع متمایز از دیابت در نظر گرفته شود.
او اظهار داشت: «در کشورهایی که مورد مطالعه قرار گرفته است، شیوع دیابت در رابطه با سوءتغذیه در میان افراد مبتلا به دیابت حدود ۲۰ درصد است، به این معنا که ممکنست حدود ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا باشند.»
هاوکینز اشاره کرد که از هر ۱۰ بزرگسال در سراسر جهان ۱ نفر مبتلا به دیابت است و سه چهارم آنها (۴۰۰ میلیون) در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند.
منبع: آنی غذا