نتایج از آن حکایت می کند که آهن به همراه اسید فولیک و ویتامین ها در کاهش نتایج نامطلوب زایمان در مقایسه با آهن یا اسید فولیک به تنهایی بهتر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، یک مطالعه شش ساله روی حدود ۱۰۰ هزار زن در بوتسوانا شواهد جدیدی عرضه کرده است که نشان داده است مصرف روزانه مکمل های غذایی آهن، اسید فولیک و مکمل های ویتامین در حاملگی می تواند عوارض بدو تولد را کم کند.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا دریافتند که مکمل های آهن و اسید فولیک (IFAS)، و همینطور آهن و اسید فولیک بعلاوه ویتامین های ضروری و مواد معدنی (MMS)، در مقایسه با آهن یا اسید فولیک به تنهایی، با نرخ پایین تر تولد نوزادان با وزن کم و سایر عوارض در زمان زایمان مرتبط می باشد. برای مثال، نرخ تولد با وزن کم برای خانمهایی که رژیم غذایی شأن حاوی ریزمغذی های مختلف بود، کمتر از ۱۰.۵ درصد بود، که کمترین میزان در میان هر گروه مقایسه است.
«الن کانیگلیا»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «نتایج ما از سفارش فعلی سازمان جهانی بهداشت حمایت می کند که زنان آبستن باید روزانه مکمل آهن و اسید فولیک مصرف کنند، اما همینطور شواهد قانع کننده ای عرضه می دهد که مکمل های چند ریز مغذی مزایای بیشتری نسبت به IFAS دارند.
حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از کودکانی که هر سال در سرتاسر جهان متولد می شوند، وزن کم هنگام تولد دارند که بعنوان وزن کمتر از ۲.۵ کیلوگرم در هنگام تولد تعریف می شود. وزن کم هنگام تولد که معمولا با زایمان زودرس اتفاق می افتد، با افزایش قابل توجه خطر ابتلاء به بیماری های دوران کودکی و مرگ و بیماری های بعدی در زندگی مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی همراه می باشد. بیشترین نرخ تولد با وزن کم در جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا رخ می دهد.
برای کمک به کاهش نرخ تولد نوزادان با وزن کم و عوارض در ارتباط با آن در هنگام تولد، سازمان جهانی بهداشت بر مبنای شواهد کارآزمایی بالینی قابل توجهی، IFAS روزانه را در طول بارداری، در همه شرایط سفارش می کند. همینطور شواهد کارآزمایی بالینی از آن حکایت می کند که MMS روزانه پیش از تولد شامل آهن و اسید فولیک به همراه ویتامین ها (A، C، D، E، B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲) و مواد معدنی/فلزات (ید، سلنیوم، روی، مس) امکان دارد برتر از IFAS باشد.
با این حال، احتیاج به شواهد بیشتری برای فواید MMS، بخصوص با عنایت به IFAS، در محیط های واقعی، و در زنان پرخطر مانند زنان مبتلا به HIV وجود دارد.
منبع: آنی غذا