رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، اظهار داشت: بررسی هایی که در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان داده است آنچه که بیشتر از همه سبب بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، دکتر مریم مسعودی فر ضمن اشاره به این که معمولا با شروع فصل بهار و تابستان انتظار افزایش بیماری های گوارشی منتقل از آب و غذا وجود دارد، اظهار داشت: پس از محدودیت های کرونا الان تماس بین افراد و تجمعات بیشتر شده ضمن این که خیلی ها در این دو سال، به خاطر محدودیت ها تماسی با بسیاری از عوامل بیماری زا نداشتند و بالتبع با شروع فصل گرما، بیماری های اسهال و استفراغ افزوده می شود.
او تصریح کرد: با افزایش موارد گزارش شده ی بیمارانی با تابلوی بالینی اسهال حاد و آبکی، آنها را از نظر میکروب وبا و سایر میکروارگانیسم ها بررسی خواهیم کرد. بررسی هایی که در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان داده است آنچه که بیشتر از همه سبب بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
مسعودی فر با اشاره به اینکه ویروس ها سرایت پذیری خیلی بالایی دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس ها در عفونت های گوارشی خود محدود شونده هستند و دوره کوتاهی هم دارند اما در عین حال فوق العاده مسری هستند و می توانند افراد زیادی را درگیر کنند.
اسهال های ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند
وی راه انتقال این ویروس را تماس فرد به فرد و مصرف آب و غذای آلوده عنوان نمود و اظهار داشت: رعایت بهداشت، شستشوی دست ها به مدت ۲۰ ثانیه، شستشوی صحیح میوه و سبزیجات و جلوگیری از کم آبی بدن، خودداری بیماران از تماس با بیرون بخصوص گروههای صدمه پذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی ضروریست.
رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، بیان نمود: ضعف و بی حالی شدید و اختلال هوشیاری نشانه کم آبی شدید در بدن است که در این صورت و همینطور در صورت مشاهده خون در مدفوع حتما باید به پزشک رجوع شود.
او که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد، در خاتمه تصریح کرد: اسهال های ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند و باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک مگر به صلاحدید پزشک خودداری شود.