محققان انگلیسی می گویند؛ شیرمادر سبب تقویت قدرت مغز کودک می شود

آنی غذا: مدت ها تصور می شد که شیردهی به افزایش ضریب هوشی کودک کمک می نماید، اما عوامل دیگری مانند سطح تحصیلات یا موقعیت اجتماعی مادر نیز می تواند عامل تعدادی از این مزایا باشند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، حالا، یک مطالعه جدید نشان میدهد نوزادانی که به مدت شش ماه یا بیشتر با شیر مادر تغذیه شده اند، در مقایسه با کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه نمی کردند، در آزمون های سنجش مهارت های کلامی و روابط تا سن ۱۴ سالگی امتیاز بیشتری کسب کردند.
«رنه پریرا-الیاس» محقق ارشد از دانشگاه آکسفورد انگلستان، می گوید: «پس از در نظر گرفتن شرایط اجتماعی-اقتصادی و توانایی شناختی مادر، مدت طولانی تر شیردهی با نمرات شناختی بالاتر در کودکان، حتی تا سن ۱۴ سالگی مرتبط است».
او اظهار داشت: «شیر مادر حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده و ریز مغذی ها است که به رشد مغز کمک می نماید. همین طور حاوی microRNA ها، قطعاتی از کد ژنتیکی است که مسئول برنامه ریزی مغز برای رشد و عملکرد صحیح هستند.»
آکادمی اطفال آمریکا، تغذیه انحصاری با شیر مادر را برای حدود شش ماه سفارش می کند و به دنبال آن تغذیه با شیر مادر را همراه با غذاهای دیگر برای یک سال دیگر یا بیشتر سفارش می کند. شیردهی طولانی مدت با مزایای سلامتی بالقوه، همچون خطر کمتر عفونت و برخی بیماریها هم راه است.
برای این مطالعه، پژوهشگران بیش از ۷۸۰۰ نوزاد متولد شده در بریتانیا را از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ تا آن زمان که به سن ۱۴ سالگی رسیدند، دنبال کردند. ۲۳ درصد از نوزادان به مدت شش ماه یا بیشتر با شیر مادر تغذیه شدند و حدود ۳۴ درصد اصلاً از شیر مادر تغذیه نمی کردند.
بچه ها در سنین ۵، ۷، ۱۱ و ۱۴ سالگی، آزمون هایی را برای سنجش مهارت های روابط کلامی و مکانی انجام دادند. نمرات آزمون ها در بین بچه هایی که برای مدت طولانی تری از شیر مادر تغذیه می کردند، بالاتر بود.
همه زنان نمی توانند به نوزادشان شیر دهند و این بدان معنا نیست که فرزندان آنها در وضعیت نامساعدی قرار خواهند گرفت.
پریرا-الیاس اظهار داشت: «فواید بالقوه در توانایی شناختی در میان کودکانی که برای چندین ماه از شیر مادر تغذیه می کنند، معادل تنها ۲ تا ۳ امتیاز ضریب هوشی در مقیاس ضریب هوشی معمولی با میانگین ۱۰۰ است.»

منبع: