آنی غذا: حالا محققان سلاح جدیدی برای مبارزه با آکنه پیدا کرده اند، سلاحی که بدون عوارض جانبی شدید می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان آلمانی اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی، سالمون، آجیل و دانه ها را بعنوان یک ماده مغذی مفید برای کاهش آکنه مشخص کرده اند.
این مطالعه نشان داد که از میان ۱۰۰ شرکت کننده مبتلا به آکنه، حدود ۹۴ درصد میزان پایین اسید چرب در خون خود داشتند. همینطور خیلی از آنها دارای سطوح بالاتری از هورمونی بودند که تولید آکنه را تحریک می کند.
اسیدهای چرب اُمگا ۳ معمولا در ماهی های غیرپرورشی، جلبک ها و سایر غذاهای گیاهی همچون حبوبات، آجیل و دانه ها یافت می شوند.
محققان می گویند این اسیدهای چرب با تحریک بدن برای تولید پروستاگلاندین های ضدالتهابی E۱ و E۳ و لکوترین B۵ و کاهش سطح IGF-۱ (فاکتور رشد شبه انسولین) التهاب را کم می کنند. IGF-۱ بعنوان محرک آکنه شناخته شده است.
دکتر «آن گورتلر»، نویسنده اصلی مطالعه از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در مونیخ آلمان، اظهار داشت: «پزشکان باید اطلاعاتی در مورد گزینه های غذایی بعنوان بخشی از یک رویکرد درمانی مدرن برای آکنه به بیماران عرضه کنند.»
هنگامی که تیم تحقیق نمونه های خون شرکت کنندگان را تجزیه و تحلیل کرد، متوجه شد که اغلب آنها دارای سطوح اسیدهای چرب امگا ۳ کمتر از مقادیر سفارش شده ۸ تا ۱۱ درصد بودند.
محققان دریافتند افرادی که به صورت منظم نخود و عدس می خورند، در حالیکه از مصرف روغن آفتابگردان پرهیز می کنند، میزان بالاتری از اُمگا ۳ دارند. در تحقیقات گذشته روغن آفتابگردان برای تشدید آکنه مشخص شده است.
بیماران مورد مطالعه که سطوح پایین تری از اسیدهای چرب امگا ۳ داشتند، سطوح بالاتری از IGF-۱ را هم داشتند. کسانی که کمبود شدید امگا ۳، کمتر از ۴ درصد، داشتند حتی هورمون IGF-۱ بیشتری داشتند.
به گفته محققان، هنوز خیلی زود است که بگوییم مکمل امگا ۳ برای کاهش آکنه با عنایت به سطح سرم خون، سبب بهبود پوست می شود یا خیر. و مطالعات تکمیلی بیشتری لازم است.