مطالعات نشان می دهد؛ چاقی به سلامت مغز لطمه می رساند

آنی غذا: چاقی و اضافه وزن با گذشت زمان لطمه جدی وارد می کنند و شما را در معرض خطر طیف گسترده ای از بیماریها قرار می دهند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران هشدار می دهند وزن بیش از اندازه زیاد بدن می تواند به مغز لطمه برساند.
تحقیقات نشان میدهد که چاقی بر سلامت مغز از کودکی تا بزرگسالی تأثیر می گذارد و همه چیز از مهارت های عملکرد اجرائی تا افزایش شایان توجه خطر زوال عقل را تحت تأثیر قرار می دهد.
در میانسالی، عواقب اضافه وزن قابل توجه است. چندین مطالعه نشان داده است که افراد میانسالی که شاخص توده بدنی (BMI) بالای ۳۰ یا بالاتر از آن دارند، بیشتر از همسالان با وزن سالم خود به زوال عقل مبتلا می شوند.
با این حال، پژوهشگران هنوز درحال بررسی این مساله هستند که چگونه و چرا وزن اضافی به مغز لطمه می رساند.
«الکسیس وود»، سرپرست تیم تحقیق در مرکز تحقیقات تغذیه کودکان در کالج پزشکی بیلور در هیوستون تکزاس، اظهار داشت: «شواهد بسیار قوی و قابل توجهی وجود دارد که نشان میدهد در کل دوران کودکی، از کودکی تا نوجوانی، وضعیت وزن بالاتر با عملکرد شناختی پایین تر، خصوصاً در حوزه عملکرد اجرائی مرتبط می باشد.»
نتایج یک مطالعه نشان داد کودکانی که مهارت های کلامی و عملکرد اجرائی بالاتری در دوران پیش دبستانی دارند، کمتر احتمال دارد که در اواخر دوران کودکی گرفتار اضافه وزن شوند. تحقیقات دیگر نشان میدهد کودکان خردسالی که دارای اضافه وزن یا چاق هستند نسبت به کودکان دارای وزن سالم کمتر قادر به کنترل تکانه ها هستند.
وود می گوید: «اگر چالش های عملکرد شناختی در ابتدا ایجاد شوند، تفکر غالب این است که این مساله نحوه تعامل کودکان با محیط خودرا تنظیم می کند. آنها ممکنست در کنترل مصرف غذا برای متعادل کردن نیازهای انرژی خود چندان خوب عمل نکنند. ممکنست زمانی که گرسنه نیستند غذا بخورند، بطورمثال وقتی خوراکی ای بسیار اشتها آور مانند یک کیک کوچک می بینند. عملکرد شناختی پایین دراین زمینه رفتار خوردن را تغییر می دهد و فرد را مستعد رفتارهای غذایی ضعیف می کند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «با این حال، اگر مشکلات وزن پیش از تغییرات شناختی باشد، ممکنست چربی اضافی التهاب را افزایش دهد که با گذشت زمان، می تواند منجر به تغییر در اتصال، ساختار و عملکرد مغز شود.»
با این حال پژوهشگران بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند تا دریابند که آیا چاقی منجر به بروز مشکلات شناختی می شود یا وجود مشکلات شناختی از ابتدا عامل بروز تغذیه نامناسب و چاقی است.

منبع: