محققان می گویند خوردن وعده های غذایی در شب می تواند بر سطح قند خون تاثیر بگذارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، به قول محققان، غذاخوردن در شب می تواند سطح قند خون را مختل کرده و خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
مطالعات قبلی نشان داده است که خوردن وعده های غذایی در شب می تواند سبب افزایش وزن و افزایش ریسک ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی شود.
متخصصان می گویند افرادی که در شیفت های شب کار می کنند باید تلاش کنند تا حد امکان وعده های غذایی خویش را در زمان های عادی صبح، ظهر و عصر بخورند.
به گفته محققان بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون، غذاخوردن در شب، ناهماهنگ با ریتم های شبانه روزی طبیعی بدن، می تواند فرد را در معرض خطر ابتلاء به دیابت قرار دهد.
در این مطالعه، محققان ۱۹ جوان سالم را در محیطی قرار دادند که هدف آن تقلید از کار شیفت شب بود.
در حالی که همه شرکت کنندگان در مطالعه، شب کار بودند، تنها کسانی که وعده های غذایی خویش را در شیفت شب می خوردند، با افزایش عدم تحمل گلوکز خون و کاهش عملکرد سلول های بتا پانکراس که هر دو پیش ساز بالقوه دیابت نوع ۲ هستند، روبرو بودند.
محققان گزارش کردند شرکت کنندگانی که برنامه غذایی روزانه خویش را رعایت کرده بودند، باوجود بیدار بودن تمام شب، هیچ یک از این تغییرات نامطلوب را مشاهده نکردند.
«فرانک شیر»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «این نتایج نشان داده است که زمان وعده غذایی در درجه اول مسئول اثرات گزارش شده بر تحمل گلوکز و عملکرد سلول های بتا است و احتمالاً به علت ناهماهنگی ساعت مرکزی و محیطی در سرتاسر بدن روی می دهد.»
منبع: آنی غذا