یافته محققان بریتانیایی؛ رژیم غذایی گیاهی به تولید کمتر گازهای گلخانه ای کمک می نماید

آنی غذا: مطالعه جدید پژوهشگران نشان داد که تغذیه سالم ممکنست در انتشار کمتر گازهای گلخانه ای نقش داشته باشد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، پژوهشگران دانشگاه لیدز در بریتانیا می گویند رژیم های غذایی حاوی مقادیر کم گوشت قرمز، برخی نوشیدنی ها، و تنقلات شیرین تأثیرات محیطی کمتری دارند.
تولید، فرآوری و بسته بندی مواد غذایی عامل بیش از یک سوم انتشار گازهای گلخانه ای در جهان است.
با این حال، تحقیقات در مورد اثرات زیست محیطی رفتارهای غذایی عمدتا بر تعداد کمی از دسته بندی های غذایی گسترده متمرکز شده است. مطالعه اخیر با هدف ارائه اطلاعات دقیق تر در مورد چگونگی تأثیر تولید مواد غذایی بر محیط زیست انجام شد.
محققان در این مطالعه، انتشار گازهای گلخانه ای بیش از ۳۰۰۰ ماده غذایی را تجزیه و تحلیل کردند. با مرتبط کردن این داده ها به یک بررسی رژیم غذایی، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که رژیم های غذایی سالم تر دوستدار زمین هستند.
محققان به بررسی انتشار گازهای گلخانه ای برمبنای الگوی رژیم غذایی، جمعیت شناسی و دریافت مواد مغذی سفارش شده توسط سازمان جهانی بهداشت پرداختند.
مطالعه حاضر شامل یک گروه اعتبارسنجی از ۲۱۲ شرکت کننده بود.
بر اساس تجزیه و تحلیل، گوشت حدود ۳۲ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه ای در رابطه با رژیم غذایی را شامل می شود.
نوشیدنی هایی همچون قهوه، چای و نوشیدنی های الکلی با ۱۵ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط بودند و لبنیات ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای را به همراه داشتند. کیک، کلوچه و آب نبات ممکنست مسئول ۸ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای باشند.
این مطالعه همین طور نشان داد که رژیم های غذایی که توسط مردان دنبال می شود در مقایسه با رژیم های غذایی زنان، ۴۱ درصد بیشتر با انتشار گازهای گلخانه ای هم راه است. این اختلاف به سبب تفاوت در مصرف گوشت در بینزنان و مردان و تا حدی کمتر به سبب انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از نوشیدنی ها است.
علاوه بر این، رژیم های غیرگیاه خواری ۵۹ درصد بیشتر از رژیم های گیاه خواری موجب انتشار گازهای گلخانه ای می شوند.

منبع: