به گزارش آنی غذا بیشتر حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانسته اند. البته مزاج فصل پاییز بر مبنای ارتفاع منطقه، عرض جغرافیایی، نوع خاک، میزان بارندگی و رطوبت، فاصله تا دریا، نوع بادها، وجود یا عدم وجود کوه ها و مواردی از این دست متغیر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا و بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، با رعایت نکات زیر میتوان تندرستی در فصل پاییز را نگاه داشت:
_ از مواجهه با گرمای ظهر و سرمای صبح و شبانگاه پرهیز کرد و در طول روز متناسب با ساعات روز پوشش مناسب داشته باشید.
_ از زیاد خوابیدن و بیداری بسیار اجتناب کنید.
_ از مواجه با سردی به هر شکل ( خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد) پرهیز کنید.
_ از خوابیدن با معده پر چه در طول روز چه در طول شب خودداری کنید.
_ انواع روش های پاکسازی قوی همچون مصرف مسهل های قوی، فصد، حجامت و هر کاری که خون را بکاهد و قی کردن را زیاد در این فصل ممنوع می باشد مگر در فردی که به علت بیماری خاص، پزشک متخصص طب سنتی برای او تجویز کرده باشد.
_ تا حد امکان از خواب میانه روز بخصوص در نزدیکی غروب آفتاب پرهیز کنید.
_ از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت ها، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
_ از مصرف مواد مسبب خشکی در بدن مانند ادویه های تند و تیز، ترشی ها، سرخ کردنی ها، بادنجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، رب و سس ها، غذای مانده، گوشت نمک سود، چای پررنگ، شوری ها و… پرهیز کنید.
_ از زیاده روی در مصرف میوه های سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز هم پرهیز کنید.
_ خوردنی ها و نوشیدنی های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، عسل، حلوای طبیعی، شربت گل شکر، مغز خشکبار بخصوص بادام درختی، آش های ساده، مرباهای طبیعی مانند مربای به، هویج و انجیر سفارش می شود.
_ میوه های مناسب این فصل مثل انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی را فراموش نکنید؛ البته در یک وعده بیشتر از یک نوع میوه مصرف نکنید.
_ بدن را با روغن های مناسب مانند بنفشه و یا بادام چرب نگاه دارید.
_ از کم خوری و پرهیز بی جهت و گرفتن رژیم سنگین در این فصل خودداری کنید.
_ از حرکات بدنی زیاد که منجربه از دست دادن رطوبت و افزایش خشکی بدن می شود پرهیز کنید.