نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد بانوانی که به نوزادان خود شیر داده اند در مقایسه با بانوانی که شیر نداده بودند، پس از سن ۵۰ سالگی در آزمایش های شناختی عملکرد شناختی بهتری داشتند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از زی نیوز، یافته های انتشار یافته نشان میدهد که شیردهی ممکنست تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی زنان یائسه داشته و می تواند فواید بلندمدتی برای مغز مادر داشته باشد.
«مولی فاکس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، می گوید: «در حالی که خیلی از مطالعات نشان داده اند که شیردهی سلامت و آرامش کودک را در طولانی مدت بهبود می بخشد، اما مطالعه ما از معدود مواردی است که تأثیرات طولانی مدت بر سلامت زنانی را که به نوزاد خود شیر داده اند مورد بررسی قرار داده است.»
فاکس می افزاید: «یافته های ما که عملکرد شناختی بالاتری را در میان زنان بالای ۵۰ سال که به نوزادشان شیر داده بودند نشان می دهد، بیان کننده آنست که شیردهی ممکنست در سنین بالاتر نقش محافظتی از مغز و اعصاب داشته باشد.»
سلامت شناختی برای روح و روان افراد مسن بسیار مهم می باشد. با این وجود، هنگامی که عملکرد شناختی پس از ۵۰ سالگی مبتلا به اختلال می شود، می تواند پیش بینی کننده قوی بیماری آلزایمر، نوع اصلی زوال عقل و علت ناتوانی در افراد مسن باشد.
برای این مطالعه، تیم تحقیق داده های جمع آوری شده از زنان شرکت کننده در دو کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده ۱۲ هفته ای را تجزیه و تحلیل کرد.
یافته های کلیدی تجزیه و تحلیل پژوهشگران از داده های جمع آوری شده از پرسشنامه های مربوط به سابقه باروری زنان نشان داد که حدود ۶۵ درصد از زنان غیرافسرده گزارش دادند که به نوزادشان شیر داده بودند، در صورتیکه این رقم در زنان افسرده ۴۴ درصد بود.
نتایج آزمایشات شناختی همین طور نشان داد افرادی که به نوزادشان شیرمادر داده بودند، در هر چهار آزمون شناختی که برای یادگیری، تأخیر در یادآوری، عملکرد اجرائی و پردازش در مقایسه با بانوانی که شیر مادر نداده بودند، بهتر عمل کردند.