نتایج یک تحقیق کوچک نشان داده است افراد مسنی که به صورت منظم مواد خوراکی ای مانند ماهی، آجیل و روغن زیتون می خورند، تجمع آهن کمتری در مغز خود داشته و در نتیجه حافظه شان بهتر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، مغز برای عملکرد طبیعی به میزان خاصی از آهن نیاز دارد، اما مغز یک فرد مسن می تواند مقدار اضافی آهن را در خود جمع کند. از طرفی مقدار بیش از اندازه زیاد آهن با زوال شناختی مرتبط است؛ کاهش سریع حافظه و مهارت های فکری که می تواند منجر به زوال عقل شود.
«والنتینوس زاکاریو»، سرپرست تیم مطالعه از دانشگاه کنتاکی، در اینباره می گوید: «هنوز معلوم نیست که آهن اضافی سبب زوال ذهنی می شود یا این که محدودیت در تجمع آن سبب پیشگیری از زوال عقل می شود.»
وی در ادامه می افزاید: «اما رژیم غذایی می تواند یک شیوه بالقوه در جلوگیری از زوال عقل باشد.»
تیم تحقیق دریافت رژیم غذایی حاوی ویتامین E و برخی اسیدهای چرب موجود در مواد غذایی ای مانند ماهی، آجیل و روغن زیتون می تواند پیشگیرانه باشد.
با استفاده از اسکن مغزی MRI، محققان دریافتند که افراد مسن با بیشترین میزان دریافت این مواد مغذی دارای غلظت کمتر آهن در بافت مغز خود هستند. آنها همینطور در آزمایش های استاندارد حافظه، در مقایسه با همسالان خود که رژیم غذایی آنها کمبود نسبی آن مواد مغذی را داشت، عملکرد بهتری داشتند.
در این مطالعه ۷۳ فرد بزرگسال سالم ۶۱ تا ۸۶ ساله شرکت کردند. آنها در مورد مصرف غذاهای خاص خود در ماه گذشته، عادات ورزشی و نوشیدنی خود گزارش کردند.
منبع: آنی غذا