آنی غذا: وقتی صحبت از یک رژیم غذایی برای کمک به کاهش سطح کلسترول می شود، چربی های اشباع نشده راه حل اساسی هستند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از دیلی اکسپرس، برخلاف چربی های اشباع که کلسترول بد LDL را می افزایند، چربی اشباع نشده تأثیر مثبتی بر کلسترول LDL دارد که به کاهش خطر حمله قلبی کمک می نماید. تعدادی از مهم ترین مواد خوراکی حاوی چربی های اشباع نشده که به کاهش کلسترول کمک می کنند عبارتند از:
آووکادو
نتایج یک مطالعه نشان داده است یک وعده آووکادو حاوی ۳.۴ گرم فیبر غذایی، ۰.۷۳ میلی گرم پانتوتنیک و ویتامین K است. آووکادو دارای چگالی انرژی کم ۱.۶ کیلو کالری در گرم یا ۸۰ کیلو کالری در هر وعده است.
یک وعده آووکادو حاوی ۵ گرم اسید چرب مونواشباع نشده و ۱ گرم اسید چرب پلی اشباع نشده است که اسید چرب غالب آن اسید اولئیک با ۴.۵۳ گرم در وعده است.
آووکادو همین طور حاوی مواد مغذی گیاهی فعال زیادی است که ممکنست فواید سلامتی زیادی داشته باشد. مطالعه نشان داد که آووکادو ممکنست دارای خیلی از مزایای سلامتی همچون کاهش سطح کلسترول باشد.
روغن زیتون تصفیه نشده
از آنجا که روغن زیتون حاوی مقدار بالا اسید اولئیک است، پژوهشگران تأثیر مکمل روغن زیتون (۵۰ گرم در روز) به رژیم غذایی ۱۰ نفر از مردان سالم را در ضمن یک دوره دو هفته ای بر میزان LDL و LDL بر سطح اکسیداسیون آزمایش کردند.
محققان مشاهده نمودند حتی بعد از یک هفته رژیم غذایی روغن زیتون، حساسیت LDL به اکسیداسیون در وضعیت آزمایشگاهی بطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
محققان به این نتیجه رسیدند که افزودن مکمل روغن زیتون به رژیم غذایی موجب تغییر ترکیب لیپیدهای LDL و غنی سازی لیپوپروتئین با اسید اولئیک و سیتوسترول می شود.
تخمه کدو تنبل
مطالعه ای با هدف بررسی اثر تخمه کدو تنبل بر تصلب شرایین ناشی از رژیم آتروژنیک انجام شد.
در این مطالعه، موش های صحرایی به دو گروه اصلی تقسیم شدند: موش های کنترل عادی و موش های کنترل آتروژنیک، هر گروه از سه زیرگروه تشکیل شد که به یکی از آنها ۲ درصد آرژنین در آب شرب و به دیگری دانه کدو تنبل داده شد.
این روند به مدت ۳۷ روز ادامه یافت و مشخص شد که موش های آتروژنیک گروه تخمه کدو تنبل کاهش مدلول داری در غلظت سرمی کلسترول کل و LDL نشان دادند.
ماهی روغنی
ماهی های روغنی، همچون ماهی قزل آلا و خرچنگ، سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ هستند که برای کمک به کاهش سطح کلسترول ضروری می باشد.
به گفته پژوهشگران، این نوع ماهی ها ممکنست به کاهش فشار خون، کاهش تمایل به لخته شدن خون، تنظیم ریتم ضربان قلب و کاهش سطح تری گلیسیرید کمک کنند.
با این حال خوردن بیش از دو وعده ماهی در هفته می تواند مضر باشد.
منبع: anighaza.ir