تأثیر منفی تغییر رژیم غذایی و ساعت شبانه روز بر چربی های سالم

آنی غذا: خراسان رضوی برمبنای نتایج یک تحقیق پیش بالینی، تغییر عادات غذایی یا تغییر ساعت شبانه روزی می تواند بر بافت چربی سالم تاثیر داشته باشد.
به گزارش نیوزوایز، بافت چربی سالم به تأمین انرژی کمک، از رشد سلول حمایت و از اندام ها محافظت می کند و بدن را گرم نگه می دارد. محققان دریافتند، رژیم غذایی باکیفیت و رژیمی که به صورت موزون (به عنوان مثال، در طول چرخه فعال ما) مورد استفاده قرار گیرد، در حفظ چربی سالم مهم می باشد.
سلول های چربی مولد که به حد سلول های چربی بالغ رشد می کنند، سلول های چربی سالمی می شوند که بافت چربی ما را می سازند و انرژی را بعنوان چربی ذخیره می کنند. محققان کشف کردند که این سلول های چربی مولد در طول چرخه ۲۴ ساعته تحت الگوی طبیعی مصرف انرژی دستخوش تکثیر روزانه موزون می شوند.
بااین حال، هنگامی که محققان یک رژیم غذایی پرچرب را معرفی کردند، یا الگوی زمانی مصرف غذا را تغییر دادند، به صورتی که موش ها هم در مرحله خواب و هم بیداری، به همان اندازه غذا می خوردند، این الگوی ۲۴ ساعته تکثیر پیش سلول های چربی، از بین رفت.
دکتر کریستین اکل-ماهان، استادیار مرکز بیماری های متابولیک و تحلیلی در موسسه پزشکی مولکولی جلوگیری از بیماری های انسانی در دانشگاه تگزاس و محقق اصلی این تحقیق اظهار داشت: «دریافتیم، وقتی موش ها با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند، این رژیم غذایی سبب افزایش تکثیر پیش سلول های چربی و از بین بردن الگوی موزون آن شد.»
وی پیش بینی نمود که این تغییرات ۲۴ ساعته در تکثیر این سلول ها برای حفظ چربی سالم در طول زندگی بسیار مهم هستند.
با گذشت زمان، اختلال در ریتم شبانه روزی و خوردن یک رژیم غذایی پرچرب، سلول های چربی سالم را از بین می برد و نتایج این مطالعه نشان داد که برگشت به حالت عادی دشوار است. تخلیه سلول های پیش ساز سلول های چربی اجازه ایجاد سلول های چربی جدید سالم در بافت را نخواهد داد، در نهایت سبب کمبود در ذخیره چربی و ریختن چربی اضافی به اندام های دیگر مانند کبد و عضله می شود.
اکل-ماهان می گوید: وجود چربی در این مناطق می تواند منجر به دیابت نوع ۲ و مقاومت به انسولین شود.
دکتر آلیکس ریباس -لاتره از موسسه هلمولتز دانشگاه لایپزیگ آلمان اظهار داشت: «در یک دنیای ایده آل، هر فردی چرخه خواب و بیداری طبیعی را حفظ می نماید و در ساعات نامناسب روز، نه خیلی دیر پیش از خواب یا بامداد زود غذا نمی خورد.»
وی سفارش کرد: «باید از رژیم های غذایی پرچرب که مشخص شد، تکثیر موزون پیش سلول های چربی ما را از بین می برد، اجتناب کرد. زمان سنج ۲۴ ساعته ای که ما داریم، هنگامی که صحبت از چربی سالم می باشد، اهمیت دارد و ما باید تا آنجا که می توانیم از آن محافظت نماییم.»
این مطالعه با عنوان «مکانیسم های سلولی و فیزیولوژیکی شبانه روزی محرک تکثیر سلول های روزانه و گسترش بافت چربی سفید»، توسط موسسه ملی بهداشت و بنیاد تحقیقات آلمان پشتیبانی شد.
نتایج این تحقیق در مجله Nature توسط محققان مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس در هوستون، آمریکا انتشار یافته است.

منبع: