آنی غذا: مطالعه جدید نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانه ای مملو از میوه، سبزیجات، روغن زیتون و ماهی، از مغز در مقابل تشکیل پلاک و ایجاد چین خوردگی محافظت می کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران در آلمان رابطه بین رژیم غذایی و پروتئین های آمیلوئید و تاو را که مشخصه اصلی بیماری آلزایمر هستند اما در مغز افراد مسن و بدون زوال عقل نیز یافت می شوند، بررسی کردند.
«توماسو بالارینی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز بیماریهای عصبی مغزی در بُن آلمان، در این زمینه می گوید: «این نتایج به مجموعه شواهدی اشاره دارد که عادات غذایی را با سلامت مغز و عملکرد شناختی در سنین بالا مرتبط می کند.»
به گفته وی، «رژیم غذایی شبه مدیترانه ای ممکنست مانع از نابودی مغز شود و خطر ابتلاء به زوال عقل را کم کند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران اطلاعات بیش از ۵۰۰ نفر را جمع آوری کردند که بیش از ۳۰۰ نفر از آنها در معرض خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر بودند. شرکت کنندگان رژیم های غذایی خودرا گزارش کرده و آزمون های مربوط به زبان، حافظه و عملکرد اجرائی را انجام دادند. آنها همین طور تحت اسکن مغزی قرار گرفتند و بیش از ۲۰۰ نمونه مایع نخاعی برای جستجوی نشانگرهای زیستی آمیلوئید و تاو از آنها گرفته شد.
محققان دریافتند هرچقدر نمره افراد از مقیاس در نظرگرفته شده برای رژیم غذایی مدیترانه ای پایین تر بود، سن مغز یک سال بیشتر بود.
محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی نمی کردند دارای میزان بالاتری از نشانه های آمیلوئید و تاو بودند. همین طور این افراد، در آزمون های حافظه، امتیاز کمتری دریافت نمودند.
در مجموع مشخص شد پیروی از یک رژیم غذایی شبیه به رژیم مدیترانه ای با حفظ حجم مغز در مناطق لطمه پذیر به بیماری آلزایمر، میزان کمتر آمیلوئید و تاو و عملکرد بهتر در تست های حافظه مرتبط بود.
محققان تاکید می کنند رژیم غذایی تنها فاکتور سبک زندگی در کاهش ریسک بیماری الزایمر نیست. سایر مؤلفه ها نظیر ورزش هم بسیار مهم هستند.
منبع: anighaza.ir