طبق نتایج یک مطالعه جدید، مکمل های اُمگا۳ با افزایش احتمال مبتلا شدن به فیبریلاسیون دهلیزی در افراد دارای چربی خون بالا همراه هستند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، دکتر «سالواتور کاربون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویرجینیا، در اینباره می گوید: «در حال حاضر، مکمل های روغن ماهی برای بیماران دارای تری گلیسیرید پلاسما افزایش پیدا کرده تجویز می شود تا خطر قلبی عروقی را کم کند.»
برخی آزمایشات بالینی نشان داده اند که اسیدهای چرب اُمگا ۳ امکان دارد با افزایش ریسک ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی، شایع ترین اختلال تپش قلب، همراه باشد. احتمال ابتلاء به سکته در افراد مبتلا به این اختلال پنج برابر بیشتر است.
این مطالعات فرمول های مختلف اسیدهای چرب اُمگا ۳ را در دوزهای مختلف آزمایش کردند و به بررسی این مورد پرداختند که آیا روغن ماهی به صورت مداوم با افزایش ریسک ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط می باشد.
این تجزیه و تحلیل شامل پنج آزمایش کنترل شده تصادفی بود که اثرات مکمل اسیدهای چرب اُمگا ۳ را بر عوارض قلبی عروقی بررسی می کرد. شرکت کنندگان تری گلیسیرید بالا داشتند و یا در معرض خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی بودند یا بیماری قلبی عروقی قطعی داشتند. در مجموع ۵۰۲۷۷ بیمار روغن ماهی یا دارونما دریافت نمودند و بین ۲ تا ۷ سال تحت نظر بودند. دوز روغن ماهی از ۰.۸۴ گرم تا ۴ گرم در روز متفاوت بود.
محققان دریافتند که مکمل اسید چرب اُمگا ۳ با افزایش قابل توجه خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی در مقایسه با دارونما با نسبت میزان بروز ۱.۳۷ همراه می باشد.
به گفته دکتر کاربون، «مطالعه ما نشان داده است که مکمل های روغن ماهی با افزایش ریسک فیبریلاسیون دهلیزی در بیماران در معرض خطر قلبی عروقی مرتبط می باشد. باآنکه یک آزمایش بالینی اثرات قلبی عروقی مفید مکمل را نشان می دهد، اما خطر فیبریلاسیون دهلیزی باید در زمان تجویز این داروها در نظر گرفته شود.»
منبع: آنی غذا