آنی غذا: یک متخصص تغذیه درباب نحوه روزه گرفتن افراد گرفتار اضافه وزن، نکاتی را متذکر شد.
احمدرضا درستی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: تعدادی از مبتلایان به اضافه وزن، بمنظور لاغر شدن تحت رژیم های درمانی هستند و در ماه مبارک رمضان گرفتار سردرگمی می شوند، برای اینکه محدودیت های ویژه غذایی آنان، زمان بندی خاص صرف غذا را می طلبد که در ماه رمضان این زمان بندی ها به هم می خورد اما باید گفت رژیم غذایی اینگونه افراد تغییر عمده ای نمی کند و تنها با چند جابه جایی جزئی و رعایت چند مسئله مهم به همان نتایج مقرر دست خواهند یافت. وی ادامه داد: در حقیقت این افراد همان مقدار مواد غذایی رژیم خاص خودرا دریافت می نمایند، ولی ساعات دریافت غذا تا حدودی تغییر می کند. بعنوان مثال، در ایام عادی فاصله زمانی بین وعده های شام و صبحانه روز بعد، حدود ۱۰ ساعت است، در ایام ماه مبارک نیز مدت زمانی بین ۱۴-۱۰ ساعت بین سحری یک شب با افطار شب بعد فاصله وجود دارد. بدین سبب سفارش می شود صبحانه معمول روزهای غیر روزه داری را در افطار صرف نموده و با فاصله قابل قبولی شام را برمبنای شام روزهای معمول (غیر روزه داری)، صرف کنند. ضمناً ناهار روزهای معمول، در روزهای روزه داری به سحری منتقل می شود. بدیهی است، میان وعده های روزهای معمول (شامل آنچه که در پیش از ظهر و عصرانه صرف می شد) نیز، بین افطار و زمان خواب قابل صرف هستند. درستی اظهار نمود: توجه به این نکته لازم است که بهترین زمان برای انجام فعالیت بدنی آهسته و پیوسته، پس از افطار است، چونکه انجام ورزش در طول روز سبب از دست دادن انرژی و تعریق گردیده و به نوبه خود می تواند سبب ضعف، بی حالی و سرگیجه شود. انجام پیاده روی آهسته و پیوسته بعد از افطار علاوه بر مصرف کالری، با ایجاد حرکات عضلات شکم سبب به حرکت واداشتن دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا می نماید. وی عنوان کرد: افرادی که تا حدودی لاغر هستند، می توانند به شرط اینکه غذای کافی را در وعده های افطار تا سحر دریافت نمایند، مبادرت به روزه داری نمایند. باید توجه داشت که استفاده از مواد خیلی شیرین مانند زولبیا، بامیه، شیرینی و کیک به هنگام سحر به اشتها لطمه زده و تنها مدت زمان کوتاهی قند خون فرد را بالا نگه می دارد، بدین سبب در هنگام سحر بهتر است از غذاهایی مثل سبزیجات، میوه جات، مغزهای گیاهی، پنیر، سبزی، گردو، نان، گوجه فرنگی، خیار، میزان مناسب چای و یا آب ولرم استفاده گردد.
منبع: آنی غذا