افرادی که مقدار زیادی سبزیجات، ماهی و فیبر مصرف می کنند احیانا در روده خود باکتری های ضدالتهابی بیشتری دارند اما دوستداران فست فود ممکنست از میکروب های التهابی برخوردار باشند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، اصطلاح میکروبیوم ها به مجموعه وسیعی از باکتری ها و سایر میکروب ها که بطور طبیعی در روده ساکن هستند، اشاره دارد. مطالعات سالهای اخیر نشان داده است که اهمیت آنها در روند طبیعی بدن- از متابولیسم و سنتز مواد مغذی گرفته تا دفاع ایمنی و عملکرد مغز- بسیار مهم می باشد.
در مطالعه جدید، پژوهشگران دریافتند افرادی که از رژیم های غذایی غنی از مواد گیاهی و ماهی استفاده می کنند- شبیه رژیم معروف مدیترانه ای- دارای یک مزیت هستند: آنها دارای مجموعه بیشتری از باکتری های روده که می توانند التهاب را تعدیل کنند، هستند.
از طرف دیگر، افرادی که طرفدار گوشت، غذاهای فرآوری شده و مواد قندی بوده دارای گروهی از میکروب های روده هستند که پیش التهاب هستند.
بسیاری از مطالعات، غذا خوردن به سبک مدیترانه ای و رژیم های غذایی غنی از گیاهان را برای کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای مختلف مفید می دانند.
دکتر «رینز ویرسما»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «مطالعه ما این ایده را پشتیبانی می کند که میکروبیوم های روده می توانند یکی از ارتباطات بین رژیم غذایی و خطر بروز بیماری باشد.»
تیم تحقیق دریافت افرادی که سبزیجات، میوه، ماهی های چرب، آجیل و غلات غنی از فیبر بیشتری مصرف می کنند، دارای تراکم بالاتری از باکتری های از بین برنده اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستند.
به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هنگام تخمیر فیبرهای غیرقابل هضم تولید می شوند و ضد التهاب هستند.
از سوی دیگر طرفداران غذاهای فست فودی، مقدار زیادی گوشت، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه و غذاهای میان وعده ای فرآوری شده مصرف می کردند.
به گفته ویرسما، «آنها گرفتار مشکل مضاعف بودند: به سبب کمبود فیبر در رژیم غذایی، باکتری کمتری برای تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه دارند. آنها همین طور دارای میزان بیشتری از میکروب های روده پیش التهابی بودند.»
یافته های جدید مبتنی بر جواب بیش از ۱۴۰۰ فرد هلندی پاسخ داده به سوالاتی مربوط به عادات رژیم غذایی و بررسی نمونه مدفوع آنها بود.