قرنطینه شكنی بیماران كرونائی در ساوه

به گزارش آنی غذا مرکزی سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه اظهار داشت: متاسفانه خیلی از مبتلایان به کرونا ویروس مبتلاشدن به این بیماری را انگ می دانند و از ارائه اطلاعات صحیح و بیان جزئیات دیدار خود با بستگان و اطرافیان طفره می روند که مبادا مراقبین سلامت نسبت به انجام تست کرونا از افرادی که با آنها در تماس بودند اقدام نمایند و در صورت مثبت شدن تست اطرافیان فرد مبتلا، او مقصر و علت کرونائی شدن آنها تلقی شود.

دکتر محمود کریمی در گفتگو با ایسنا با اشاره به آنالیز اطلاعاتی صورت گرفته توسط کارشناسان بهداشتی اظهار نمود: بر طبق ارزیابی های بعمل آمده مشخص شد که نیمی از مبتلایان به کرونا ویروس در تعطیلات نوروزی در دورهمی های خانوادگی، ۳۹ درصد در مراکز خرید، صف های روغن، مرغ و…، ۳.۲ درصد در مراسم جشن و عزا و ۱.۱ درصد در آرایشگاه ها و مابقی در اماکن عمومی و استفاده از وسایط نقلیه عمومی به این بیماری مبتلا شده اند.

وی در ادامه با اشاره به شروع سفرهای نوروزی از ۲۶ اسفند ماه سال ۹۹ اظهار داشت: در طول این مدت در مجموع ۴۳۱۰ نفر از اطرافیان بیماران کرونا مثبت در شهرستان های ساوه و زرندیه رهگیری و مراقبت شدند که از این تعداد ۴۱۲۹ نفر مورد آزمایش قرار گرفتند و آزمایش ۵۶۳ نفر آنان مثبت اعلام شده و به این بیماری مبتلا شدند.

وی با اشاره به اینکه در مجموع در هفته اول فروردین ماه ۱۴۰۰ نسبت به هفته آخر اسفندماه موارد بستری افزایش سه برابری داشته است، اظهار نمود: در هفته اول فروردین ۴۳ درصد از نمونه های گرفته شده از افراد مثبت بوده است در حالی که این میزان در هفته اول اسفندماه سال قبل ۱۵ درصد، هفته دوم ۱۸ درصد، هفته سوم ۲۱ درصد و در هفته چهارم ۳۱ درصد بوده است و این در حالیست که در کل ماه بهمن این میزان ۱۱ درصد بوده و بیان کننده رشد صعودی و شیب تند آمار مبتلایان است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات این روزها، عدم رعایت قرنطینه خانگی توسط مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ است و حضور این افراد در دورهمی های خانگی و دیدوبازدیدهای نوروزی، استفاده آنها از وسایط نقلیه عمومی، حضورشان در اماکن تجمعی بسیار نگران کننده بوده و منجر به شیوع بیماری می شود. متاسفانه نمونه های مختلفی از شکستن قرنطینه خانگی گزارش شده است که این رفتار بیماران کرونائی با وجود آموزش هایی که ارائه شده جای تأسف و تعجب دارد.

وی با ابراز گلایه از عدم همکاری بیماران کرونائی با مراقبین سلامت اظهار نمود: همکاری و همراهی نکردن افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده است با مراقبین سلامت و کارشناسان بهداشتی آزار دهنده است در حالی که باید با پرهیز از کتمان کاری تمامی اطلاعات لازم را در اختیار مراقبین سلامت قرار دهند تا با انجام اقدامات پیشگیرانه و تست کرونا برای اطرافیان آنها نسبت به جلوگیری از سرایت ویروس اقدام گردد. اما متاسفانه اطلاعات درستی در اختیار همکاران بهداشتی قرار نمی گیرد. بدیهی است که هرچقدر این اطلاعات درست تر باشد می توان به صورت صحیح اقدمات پیشگیرانه از سرایت بیشتر ویروس انجام داد و مانع از آلوده شدن افراد دیگری به بیماری کووید ۱۹ شد.

دکتر کریمی اشاره کرد: متاسفانه خیلی از مبتلایان به کرونا ویروس مبتلاشدن به این بیماری را انگ می دانند و از ارائه اطلاعات صحیح و بیان جزئیات دیدار خود با بستگان و اطرافیان طفره می روند که مبادا مراقبین سلامت نسبت به انجام تست کرونا از افرادی که با آنها در تماس بودند اقدام نمایند و در صورت مثبت شدن تست اطرافیان فرد مبتلا، او مقصر و علت کرونائی شدن آنها تلقی شود.

وی همین طور اظهار داشت: در مجموع ۹۸ درصد از بیماران کرونائی در تعطیلات نوروز رهگیری شدند و متاسفانه دو درصد از آنها به مسافرت رفته بودند و حدود پنج درصد از بیمارانی که رهگیری شدند را مسافران نوروزی تشکیل می دادند که ساوه را مقصد گردشگری و مسافرت خود انتخاب نموده بودند.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه اضافه کرد: از ۲۶ اسفندماه تا حالا ۷۴۵ بازدید از اماکن و مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی، آرایشگاه ها، ترمینال ها، پمپ بنزین ها و… صورت گرفته است که در جریان این بازدید ها ۱۱ مرکز متخلف در ساوه پلمب و ۱۳۳۰ کیلوگرم موادغذایی و آرایش و بهداشتی نامناسب جمع آوری و معدوم شد و در طول این مدت ۱۵ مرکز متخلف به مراجع قضایی عرضه شدند.

وی افزود: بدنبال بازدیدهای نوروزی کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت زرندیه و در امتداد کنترل و پیش گیری از بیماری کرونا، تعداد ۱۰ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی متخلف از شروع شروع طرح سلامت نوروزی پلمب شدند.

او در ادامه به ابتلای ۵۲ نفر به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در ساوه و زرندیه اشاره نمود و اضافه کرد: از این تعداد ۵ نفر بوسیله تست PCR و ۴۷ نفر با تست سریع شناسایی شدند و ۱۱ نفر از آنان بستری و مابقی به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.

دکتر کریمی با اشاره به اینکه بطور کلی از شروع شیوع بیماری کرونا تابحال ۱۴۰۹۷ نفر در دو شهرستان ساوه و زرندیه به این بیماری مبتلا شده و متاسفانه ۳۳۲ نفر جان باخته اند، بیان کرد: هم اکنون ۴۳ نفر در بیمارستان بستری هستند که از این تعداد ۱۱ نفر در شبانه روز گذشته بستری شده اند.

وی اظهار داشت: ۹۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا هم اکنون در ایام اولیه اصلا علایم تنفسی ندارند، این بیماران تنها با ضعف و بی حالی، تهوع و استفراغ یا معده درد به بیمارستان مراجعه می کنند و شاید فکر می کنند گرفتار عفونت روده ای یا مسمومیت غذایی هستند، در صورتیکه این علایم، چهره جدید ویروس کرونا هستند.

وی همین طور از شروع واکسیناسیون ۱۷۱ نفر از پاکبانان شهرستان ساوه و زرندیه در مرحله اول آگاهی داد و اضافه کرد: باتوجه به ماهیت شغل پاکبانان و مواجهه آنان با پسماندهای عفونی، تزریق واکسن کرونا برای این گروه پرخطر در دستور کار قرار گرفت و کار واکسیناسیون آنان شروع شده است.

منبع: