شاید یکی از سئوالات متداول مردم در دوران پاندمی کرونا، رفتن به رستوران و غذا خوردن در این قبیل اماکن باشد. اینکه چقدر احتمال دارد، با حضور در محیط رستوران گرفتار کووید ۱۹ شویم.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جهان با تهدید جدیدی به نام بیماری همه گیر کووید ۱۹ روبه رو شده است. خیلی از کشورها طبق سفارش های سازمان جهانی بهداشت، برای رعایت فاصله فیزیکی خیلی از مشاغل، مؤسسات آموزش و پرورش، مسافرت ها و برگزاری اجتماعات را محدود و یا کنسل کرده اند. برای تعدادی از افراد که بیرون از خانه فعالیت می کردند دورکاری، گفتگوها و جلسات آنلاین حالا به یک موضوع عادی برای انجام فعالیت هایشان تبدیل گشته است. حال سوال این است که آیا غذا خوردن در رستوران در زمان همه گیری بیماری کرونا خطرناکست. بیماری کووید ۱۹ اصولاً توسط قطرات تنفسی آلوده به ویروس هنگام صحبت، سرفه یا عطسه منتشر می شود و احتمال دارد که ویروس بوسیله لمس سطوح آلوده با دست و سپس تماس دست ها با بینی یا دهان منتقل شود و موجب عفونت شود. بنابراین، اقدامات پیشگیری شخصی (مانند شستن دست ها، ماندن در خانه هنگام بیماری) و تمیز کردن و ضد عفونی محیط از اصول مهم پیشگیری است. با این وجود تا حالا شواهدی در مورد انتقال بیماری بوسیله غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد اما لازم است ملاحظاتی دراین زمینه در نظر گرفته شود. هر چه فرد با دیگران تعامل بیشتری داشته باشد، خطر گسترش کووید ۱۹ بیشتر است. به گزارش مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای آمریکا خطر گسترش کووید ۱۹ در محیط رستوران به صورت زیر است:
کمترین خطررستوران کارهای خودرا به صورت بیرون بر انجام دهد.خطر متوسطصرف غذا در رستوران در یک فضای باز صورت گیرد. تعداد صندلی ها کم شود تا میزها حداقل دو متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.بیشترین خطرصرف غذا در داخل فضای سالن رستوران صورت گیرد. تعداد صندلی ها کاهش نیابد و فاصله میزها از هم کمتر از ۲ متر باشد. هم چنین سفارش می شود اگر کسی در خانواده شما گرفتار نقص ایمنی یا علایم کووید ۱۹ است، حتی اگر تشخیص داده نشده باشد، از رفتن به اماکن عمومی پرهیز کند. اما اگر چنین نگرانی ندارید و می خواهید یک وعده غذایی سالم در رستوران داشته باشید، باید چند نکته را در نظر بگیرید. اول، محیط خارج از خانه بطور قطع خطرناکست. هنگامی که در منزل هستید، خطر ابتلاء به ویروس کمتر است. دوم، بهتر است پیش از رفتن به رستوران تماس بگیرید و بررسی کنید که چه مواردی برای جلوگیری از انتقال بیماری فراهم نموده اند (توصیه می شود این موارد هم ارزیابی شود. ماسک زدن کارکنان، چکاپ دوره ای کارکنان، سابقه بیماری در کارکنان و خانواده آنها، شستشوی مکرر دست ها، استفاده از دستکش برای کارکنان، ضد عفونی کردن محیط و سطوح داخل رستوران). سوم، بهتر است از خوردن وعده های غذایی خام مانند سالاد خودداری شود و حتی الامکان مواد غذایی پخته شده را سفارش دهید. باتوجه به سفارش های سازمان جهانی بهداشت، رعایت فاصله فیزیکی و شستشوی مکرر دست ها بهترین روش پیش گیری از بیماری کووید ۱۹ است. خیلی از افراد به دلیلهای مختلف چاره ای جز سفارش وعده های غذایی از رستوران ندارند. رستوران ها برحسب رعایت نکات بهداشتی و داشتن امکاناتی مانند فضای فیزیکی بیشتر، از نظر خطر انتقال بیماری متفاوت هستند. برای داشتن وعده غذایی سالم در رستوران، حتما به نکات اشاره شده (دو متر فاصله بین میزها، ماسک زدن کارکنان، ضدعفونی شدن محیط و سطوح و…) توجه داشته باشید و بدانید که هرچه فرد با دیگران تعامل بیشتری داشته باشد و هرچه مدت زمان این تعامل بیشتر باشد، خطر گسترش کووید ۱۹ بیشتر است.