به گزارش آنی غذا مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: افزایش کلسترول خون از مهم ترین عوامل مبتلا شدن به برخی سرطان ها، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، اضافه کرد: برای جلوگیری از افزایش کلسترول خون، سفارش می شود به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد از روغن های مایع کلزا، زیتون و روغن آفتابگردان در حد اعتدال مصرف شود.
وی افزود: روغن مایع به علت اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از اندازه روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود.
عبداللهی با تکیه بر اینکه روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و روی برنج مناسب نمی باشد، اظهار داشت: اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است؛ در صورت در دسترس نبودن روغن مخصوص سرخ کردنی، روغن نیمه جامد مناسب تر از روغن های مایع جهت سرخ کردن است؛ چونکه حرارت دادن زیاد روغن ها سبب کدر شدن، قهوه ای شدن، دود کردن و سوختن آنها می گردد و تهدید کننده سلامت است.
منبع: آنی غذا