مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از قند می تواند میکروبیوم روده را تغییر داده و مقدار باکتری های مفید را کم کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، در مطالعه قبلی، پژوهشگران ارتباط مثبتی بین الگوی غذایی «قند بالا و نوشابه» و خطر ابتلاء به کولیت روده پیدا کردند. در این مطالعه با حضور ۳۶۶، ۳۵۱ شرکت کننده از چندین کشور اروپایی مشخص شد که مصرف زیاد سبزیجات، حتی در بین مصرف کنندگان زیاد مواد قند و نوشابه، خطر کولیت روده را تعدیل می کند.
قند از قبل به سبب اثرات پیش التهابی بر بدن و ارتباط آن با برخی از بیماریها همچون بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، سرطان و دیابت نوع ۲ به خوبی شناخته شده است.
مطالعه اخیر پژوهشگران نشان داد موش هایی که به مدت یک هفته ۱۰ درصد محلول قند مصرف کردند (کمتر از ۱۵ درصد موجود در بیشتر نوشیدنی های غیرالکلی)، بطور قابل توجهی ترکیب میکروبیوم های روده شأن به روشی نامطلوب تغییر کرد؛ دو نوع باکتری تجزیه کننده مخاط، بیشتر شده و منجر به فرسودگی لایه مخاطی محافظ روده شدند، درحالیکه برخی از باکتری های خوب، مانند لاکتوباسیلوس، کاهش یافتند که زمینه بیماری کولیت روده فراهم می شود.
«حسن زکی» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تگزاس، در این زمینه می گوید: تحقیق ما نشان میدهد که مصرف زیاد مواد قندی در افزایش نرخ ابتلاء به بیماری التهاب روده نقش دارد.
محققان معتقدند علاوه بر آنکه وجود قند در رژیم غذایی غربی مقصر اصلی بروز بیماری التهاب روده است، مصرف کم سبزیجات نیز خطر ابتلاء به کولیت روده را در میان مصرف کنندگان زیاد قند و نوشابه می افزاید.