به گزارش آنی غذا مطالعه اخیر بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که زنجبیل امکان دارد به درمان افراد مبتلا به لوپوس و افراد صدمه پذیر در ایجاد لخته های خونی خطرناک کمک نماید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، زنجبیل یک ماده غذایی محبوب در خیلی از جهان بوده که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
محققان در مطالعه اخیر خود به بررسی ترکیب اصلی بیواکتیو ریشه زنجبیل معروف به ۶-gingerol در کاهش علایم لوپوس پرداختند.
در بیماری لوپوس، سیستم ایمنی بدن به خودش حمله کرده و التهاب می تواند سبب صدمه دائمی به بافت ها شود. گلبول های سفید خون به نام نوتروفیل ها نقشی اساسی در این واکنش التهابی دارند.
در این تحقیق، دانشمندان اثرات ۶-gingerol را بر روی موش های مبتلا به لوپوس ارزیابی کردند.
آنها همینطور موش های مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید (APS) که اغلب با لوپوس همراه می باشد را هم مورد مطالعه قرار دادند. APS یک بیماری خودایمنی است که سبب تشکیل لخته های خونی در رگ های خونی بدن می شود.
«رمضان علی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی میشیگان، در اینباره می گوید: «در هر دو گروه از موش ها، ۶-gingerol از آزاد شدن تله های خارج سلولی نوتروفیل جلوگیری می کند.»
تله های خارج سلولی نوتروفیل یا NET از سلول های سفید خون به نام نوتروفیل ها ناشی می شود. این ساختارهای چسبنده تار عنکبوتی هنگامی ایجاد می شوند که آنتی بادی ها با گیرنده های سطح نوتروفیل ارتباط برقرار کنند.
NETها باعث بروز لوپوس شده و تشکیل لخته های خونی را می افزایند. در کنار کاهشNET ها، ۶-gingerol هم سبب کاهش ایجاد لخته خون می شود.
به طور کلی، یافته ها نشان داده است که فعالیت ضدالتهابی ترکیب زنجبیل مستقیماً بر آنتی بادی های در ارتباط با بیماری هایی مانند لوپوس و APS تاثیر می گذارد.
این نتیجه نشان داده است که ترکیب زنجبیل امکان دارد چرخه التهاب را شکسته و به صورت بالقوه بعنوان یک درمان عمل کند.