آنی غذا: در بررسی رابطه رژیم غذایی مدیترانه ای با پیشرفت سرطان پروستات در مردان، مشخص شد در مردان مبتلا به سرطان پروستات با الگوی غذایی نزدیک به رژیم غذایی مدیترانه ای، روند پیشرفت بیماری کُندتر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، «جاستین گرگ» متخصص اورولوژی در دانشگاه تکزاس، در این زمینه می گوید: رژیم غذایی مدیترانه ای غیرتهاجمی است، برای سلامت مفیدست و همانطور که در این مطالعه نشان داده شده، می تواند بر پیشرفت سرطان پروستات مردان تاثیر گذارد.
محققان دریافتند مردان دارای رژیم غذایی حاوی میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات و ماهی بیشتر با کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات مواجهند. پژوهشگران همین طور اثر دیابت و استفاده از استاتین ها را بررسی کردند و کاهش مشابه این ریسک را در این گروه از بیماریها یافتند.
به گفته پژوهشگران، رژیم غذایی مدیترانه ای بطور مداوم با کاهش خطر سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و مرگ و میر مرتبط می باشد. این مطالعه در مردان مبتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه، نشان میدهد که چقدر رژیم غذایی در درمان سرطان پروستات موثر است.
درمان های فعلی سرطان پروستات می تواند موجب تغییر در کیفیت زندگی و کاهش عملکرد ادراری و جنسی شود، بدین سبب علاقه به یافتن شاخصهای قابل اصلاح برای مردان وجود دارد.
در این مطالعه ۴۱۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات مورد مطالعه واقع شدند. هر شش ماه تمامی شرکت کنندگان بوسیله معاینه بالینی و مطالعات آزمایشگاهی آنتی ژن سرمی PSA و تستوسترون تحت برسی قرار گرفتند.
مردان یک پرسشنامه ۱۷۰ موردی در مورد غذا را تکمیل کردند و سپس بر طبق میزان نزدیکی رژیم غذایی شان به رژیم غذایی مدیترانه ای به آنها نمره داده شد.
محققان به ارتباط مدلول داری بین نمره بالا رژیم غذایی شبه مدیترانه ای و خطر کمتر پیشرفت سرطان پی بردند. به ازای هر یک درصد افزایش در نمره رژیم نزدیک به رژیم غذایی مدیترانه ای، پژوهشگران شاهد کاهش ۱۰ درصدی خطر روند پیشرفت بیماری بودند.
گرگ در ادامه می افزاید: «یافته های ما نشان میدهد که بطور مداوم پیروی از یک رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی، ماهی و تعادل سالم چربی های غیراشباع برای مردان مبتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه می تواند مفید باشد.»
منبع: anighaza.ir