رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران؛ كرونا سبب افزایش ناامنی غذایی شده است

به گزارش آنی غذا رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن اشاره به شعار تغذیه سالم برای جلوگیری از کرونا، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا سبب شده برخی اقشار جامعه گرفتار ناامنی غذایی بشوند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جلیل کوهپایه زاده، عنوان کرد: با وجود آگاهی نسبت به اهمیت تغذیه سالم، حقیقت دیگری در بعضی جوامع باعث نگرانی شده و آن هم کاهش دسترسی اقشار صدمه پذیر جامعه به غذا به علت تبعات اقتصادی بحران کرونا است. وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی ناشی از محدودیت های دوران کرونا، خطر بروز نا امنی غذایی و دسترسی به مواد غذایی را در اقشار صدمه پذیر جامعه افزایش داده است به ترتیبی که این معضل، احتمال بروز و شیوع بیماری کرونا در گروه های در معرض خطر همچون کودکان، مادران آبستن و سالمندان را به جهت تضعیف سیستم ایمنی بدن ناشی از کاهش دریافت مواد غذایی تشدید می کند. کوهپایه زاده تصریح کرد: در این شرایط همکاری و مشارکت سازمان ها و خیرین می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت امنیت غذا و تغذیه داشته باشد و امیدوارم با مساعدت های بیشتر از پیش بتوانیم برنامه های حمایتی گسترده تری را برای گروه های صدمه پذیر (کودکان، مادران آبستن و سالمندان) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام داده و با اهدای سبدهای تغذیه ای، گوشه ای از دغدغه های معیشتی خانوارهای صدمه پذیر را حل نماییم. وی ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مردم جامعه در مورد نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن، حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح و انتخاب درست محصولات غذایی، افزایش آگاهی سیاستگذاران و مسؤلان در رابطه با غذا در مورد اهمیت توجه به وضعیت امنیت غذایی خانوارها، جلب همکاری خیرین در اجرای برنامه های حمایت تغذیه ای اقشار صدمه پذیر، جلب مشارکت ائمه جماعات برای اطلاع رسانی و آموزش جامعه و افزایش آگاهی جامعه نسبت به نشانگرهای رنگی تغذیه ای و انتخاب درست محصولات غذایی را بعنوان مهم ترین اهداف بسیج ملی تغذیه سالم برای جلوگیری از کرونا در کشور بر شمرد. وی خاطرنشان کرد: بدین منظور و در جهت افزایش سطح آگاهی جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های متنوعی در زمینه های حساس سازی، اطلاع رسانی و آموزش از راه کارشناسان تغذیه، مراقبین سلامت، سفیران سلامت و پتانسیل های موجود در سایر سازمان ها (صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری ها و…) در دست اقدام است که امیدوارم با تلاش همه اعضای تیم سلامت، بتوانیم در جهت ترویج سبک زندگی سالم با پیروی از الگوی تغذیه ای سالم گام های موثرتری برداریم. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در ادامه ضمن اشاره به افزایش احتمال مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، اظهار داشت: از آنجایی که افراد مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی بیشتر مستعد مبتلا شدن به کرونا هستند، داشتن یک برنامه غذایی سالم که همه گروه های غذایی را شامل شود، ضروری می باشد. وی ادامه داد: با عنایت به تغییرات چشم گیر در سبک زندگی افراد به علت محدودیت های دوران کرونا، شاهد افزایش کم تحرکی و فعالیت بدنی و افزایش دریافت مواد غذایی پرکالری هستیم که این عوامل باعث بروز چاقی و مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر، تضعیف سیستم ایمنی بدن و در نهایت بالا رفتن خطر مبتلا شدن به کرونا خواهد شد. کوهپایه زاده اظهار داشت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان به صورت یک مشکل همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است و تلفیقی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، سبب افزایش نرخ چاقی شده است. به ترتیبی که الان بیشتر از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ ساله گرفتار چاقی و بیشتر از ۴۰ میلیون کودک زیر ۵ سال در جهان دارای اضافه وزن هستند. این در شرایطی است که بیشتر از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.

منبع: