شواهد زیادی نشان میدهد که تغذیه شبیه رژیم غذایی مردم ساکن در حاشیه دریای مدیترانه به پیش گیری از دیابت نوع۲ کمک می نماید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دریافتند رژیم غذای مدیترانه ای که سرشار از چربی های سالم، میوه و سبزیجات است، ۳۰ درصد سبب کاهش احتمال ابتلاء به دیابت در زنان می شود.
تحقیقات جدید شامل بررسی چندین مکانیسم در بدن برای شناسایی تفاوت بین گروه رژیم غذایی مدیترانه ای و گروه رژیم غذایی عادی است که می تواند منجر به کاهش خطر ابتلاء به بیماری شود.
دکتر «سامیا مورا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این زمینه می گوید: «پیام این یافته ها این است که آنچه مردم حالا می خورند، حتی تا یک ربع قرن بعد برای سلامتی شأن مهم می باشد. خیلی از افراد می خواهند تأثیر رژیم غذایی را بر خطرات سلامت خود نادیده بگیرند.»
افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند تمایل دارند با روغن زیتون که یک چربی مفید برای قلب است پخت و پز کنند، مقدار زیادی میوه، سبزیجات، حبوبات، آجیل و دانه ها، همین طور مقادیر کمی ماهی و محصولات لبنی، و مقادیر محدودی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف کنند.
در مطالعه فعلی، ۲۵، ۳۱۷ زن بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۷ تحت نظر بودند. پژوهشگران از داده های مربوط به پرسشنامه مصرف مواد خوراکی و نمونه های خون جمع آوری شده در زمان ثبت نام در مطالعه استفاده کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۵۲.۹ سال بود.
محققان دریافتند که در طول مدت ۲۰ سال، ۲۳۰۷ نفر از شرکت کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. افرادی که رژیم غذایی شأن بسیار نزدیک به رژیم غذایی مدیترانه ای بود ۳۰ درصد کمتر از بقیه مبتلا به دیابت نوع۲ شده بودند.
این نتایج نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانه ای نشانه ای برای تغذیه سالم و احتمالاً یک سبک زندگی سالم می باشد. بگفته پژوهشگران، کاهش خطر ابتلاء به دیابت ممکنست به این علت باشد که رژیم غذایی مدیترانه ای غذاهای ناسالم را جایگزین غذاهایی می کند که التهاب یا مقاومت به انسولین را تقویت نمی کنند و احتمالاً مقاومت به انسولین و عملکرد سلول های بتا را بهبود می بخشند؛ عملکرد اصلی سلول های بتا تولید و ترشح انسولین است، هورمونی که سطح گلوکز خون را تنظیم می کند.