متخصص تغذیه عنوان كرد؛ كورتون ها عامل تخریب استخوان ها

به گزارش آنی غذا استادیار گروه تحقیقات تغذیه صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: تجربه نشان داده عادات غذایی همراه با كاهش دریافت كلسیم به مدت طولانی، منجر به كاهش تراكم استخوان شده و ریسك شكستگی استخوان را بالا می برد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مریم امینی، اضافه کرد: سلول های استخوانی بدن در شکل طبیعی خود شبیه لانه های زنبور است اما در این بیماری حالت سوراخ سوراخ پیدا می کند، مقدار زیادی از استخوان بدن می رود و استخوان سازی کاسته می شود. استخوان ها رفته رفته ضعیف شده و با کوچکترین ضربه و حتی عطسه و سرفه هم شکسته می شود. وی عوامل پوکی استخوان را ارثی، جنسیت، سن، نژاد و مصرف کورتون دانست و بیان نمود: احتمال شیوع این بیماری در زنان بیشتر است و هر چه سن بالا رود، به مراتب پوکی استخوان افزایش می کند و همینطور در نژاد سفید و آسیایی ریسک پوکی استخوان بالاتر است. این متخصص تغذیه اضافه کرد: در صورتیکه والدین و یا خواهر و برادر مبتلا به پوکی استخوان باشند، شیوع بیماری در فرد بالاتر است. البته ابتلای این بیماری به جثه و هورمون های افراد هم بستگی دارد. امینی عنوان کرد: وقتی هورمون های بدن بویژه استروژن کاسته می شوند، استخوان ها ضعیف می شوند. و بنابراین اگر زنان پس از یائسگی از خود مراقبت نکنند، در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند. این بیماری در مردان تدریجی است. استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه هورمون تیروئید از عوامل دیگر پوکی استخوان است که ترشح بیش از اندازه آن باعث شکستگی استخوانی می شود، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد الکل می تواند به استخوان ها ضربه وارد کند و همینطور مصرف دخانیات ریسک بیماری را بالا می برد. امینی در ادامه کورتون ها را عامل تخریب استخوان ها دانست که برای درمان برخی بیماری ها مصرف می شود. وی به علائم پوکی استخوان اشاره نمود و اظهار داشت: این بیماری در مراحل اولیه، علامتی ندارد اما اگر استخوان ها به مرور ضعیف تر شود، کمردرد ناشی از شکستن مهره های ریز در بدن، کوتاه ترشدن قد، قوز شدن خمیدگی و شکستگی ها سریع ظاهر می شود. یعنی استخوان با کوچکترین ضربه استخوان فرد شکسته می شود. امینی درباره رژیم غذایی جهت جلوگیری از پوکی استخوان اظهار داشت: به صورت کلی شیوه زندگی نقش مهمی در جلوگیری از این بیماری دارد چون که زندگی بی تحرک سبب تشدید پوکی استخوان می شود و سفارش می نماییم ورزش هایی همچون پیاده روی، دویدن، ورزش های قدرتی و وزنه برداری و ورزشهایی که وزن بدن را تحمل می کند انجام بدهیم تا حدودی از بیماری پیشگیری شود. استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن اشاره به اینکه برپایه تجربیات، عادات غذایی همراه با کاهش کلسیم به مدت طولانی، منجر به کاهش تراکم استخوان می شود و ریسک شکستگی استخوان را بالا می رود، عنوان کرد: ویتامین D نقش جذب کلسیم را دارد و سفارش می شود از سنین ۵۰ سال به بالا این ویتامین را به همراه مصرف لبنیات کم چرب، سبزی های برگی شکل سبز تیره، کنسرو ساردین، محصولات سویا برای افراد گیاهخوار و در صورت نیازبه شکل مکمل دارویی دریافت نمایند.

منبع: