به گزارش آنی غذا مسمومیت با مواد غذایی، یكی از شایع ترین مسمومیت هایی است كه گاها می تواند با مرگ و میر هم همراه باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، چهارمین روز از هفته جلوگیری از مسمومیت ها با عنوان «پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی»، نامگذاری شده است. نیاز انسان به غذا و در نتیجه آن، قرار گرفتن انواع مواد غذایی در سبد روزانه مردم، بعضاً با مشکلاتی برای سلامت افراد همراه می باشد که مسمومیت غذایی، یکی از شایع ترین مسمومیت هایی است که می شناسیم. از همین رو، لازم است در این روزهای کرونایی، بیشتر از پیش مراقب سلامت مواد غذایی مصرفی باشیم. باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، مواد افزودنی غیر مجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی و…، از عوامل مهم ایجاد مسمومیت های غذایی هستند. مسمومیت با مواد غذایی می تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده های غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود. از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگ زدگی مشاهده می شود خودداری کنید.آیا می دانید نوعی از مسمومیت غذایی معروف به «بوتولیسم» از کشنده ترین انواع مسمومیت ها به شمار می رود؟بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده اند ایجاد می شود. علایم و نشانه های بوتولیسم به صورت تأخیری (۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می شود.آیا می دانید اسهال یکی از علایم در خیلی از مسمومیت های غذایی است؟مسمومیت با گیاهان یکی از شایع ترین علل بروز مسمومیت های اتفاقی در کودکان در جهان به شمار می آید. مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی، دلیلی بر غیر سمی بودن آن برای انسان نیست. بعضی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمان ها و باغچه ها می توانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند. در صورت بلعیدن قسمت های مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتما با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره ۱۹۰ تماس حاصل کنید. تلاش کنید نام گیاهان موجود در محیط کار وزندگی خویش را بدانید تا در موارد بروز مسمومیت به گروه پزشکی اطلاع دهید. مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باحیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک می تواند کشنده باشد. در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان بیمار را در اسرع وقت به نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل کنید. مسمومیت با قارچ های سمی بسیار خطرناک می باشد. از مصرف قارچ هایی که نوع آنها را نمی شناسید جداً خودداری کنید.آیا می دانید بعضی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراکی می توانند سبب نارسایی حاد کبدی و مرگ شوند؟آیا می دانید تشخیص قارچ های سمی از انواع غیر سمی از روی شکل ظاهری آنها کاری دشوار بوده و احتیاج به تجربه و تبحر دارد؟در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه ها و ظاهر جذاب برای کودکان می باشند خودداری کنید. کنجکاوی ذاتی کودکان زیر ۵ سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می شود. شیره سمی بعضی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند «دین باحیا» و «کالا دیوم» در صورت خورده شدن می تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا صدمه گوارشی فرد مسموم شود. بعضی از داروهای گیاهی در صورت مصرف بیش ازحد یا نابجا می توانند مسمومیت های منجر به مرگ ایجاد کنند. بخور «اکالیپتوس» در صورتیکه به اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می تواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خودداری کرده مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل کنید.
منبع: anighaza.ir