به گزارش آنی غذا بر مبنای یك یافته جدید، متابولیت تولید شده بعد از مصرف سویا در رژیم غذایی امكان دارد باعث كاهش فاكتور پرخطر اصلی زوال عقل شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محققان دانشگاه پیتزبرگ آمریکا دریافتند مردان و زنان مسن ژاپنی که سویا مصرف می کردند میزان کم صدمه در ماده سفید مغزشان مشاهده شد.
«آکیرا سکیکاوا»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «ضایعات ماده سفید مغز از شاخص های پرخطر اصلی زوال شناختی، زوال عقل و مرگ به هر علتی است.»
وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم در افرادی که سویا مصرف نمی کردند در مقایسه با مصرف کنندگان سویا، وجود ضایعات ماده سفید مغز ۵۰ درصد بیشتر بود.»
به گفته محققان، مصرف سویا باعث تولید متابولیتی از راه برخی انواع باکتری های روده می شود که در کاهش ابتلاء به زوال عقل مؤثر است.
تیم تحقیقاتی در این مطالعه، سطح متابولیت سویا خون ۹۱ شرکت کننده پیر ژاپنی را اندازه گیری کردند. شرکت کنندگان بر مبنای وضعیت میزان این متابولیت طبقه بندی شدند و سپس ۶ تا ۹ سال بعد تحت تصویربرداری از مغز قرار گرفتند تا سطح ضایعات ماده سفید و رسوبات آمیلوئیدبتا، که علت مولکولی مشکوک بیماری آلزایمر است، تشخیص داده شود.
محققان دریافتند به نظر نمی رسد که تولید متابولیت ناشی از سویا بر میزان آمیلوئیدبتا رسوب شده در مغز تاثیر گذارد، اما با کاهش حجم ضایعات ماده سفید مغز ارتباط دارد.
این تیم همینطور پی برد که مقادیر بالای ایزوفلاونهای موجود در سویا، هیچ تأثیری بر روی سطح ضایعات ماده سفید یا آمیلوئیدبتا ندارد.
منبع: anighaza.ir