عضو هیات علمی دانشكده علوم تغذیه: حداكثر كاهش وزن افراد ماهانه ۴ تا ۵ كیلوگرم است

به گزارش آنی غذا عضو هیات علمی دانشكده علوم تغذیه، اظهار داشت: حداكثر كاهش وزن برای افراد بر مبنای میزان اضافه وزن، بیماری ها و فعالیت بدنی، چهار تا پنج كیلوگرم در ماه است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، تصریح کرد: چاقی با ایجاد اختلال در فرایند تخمک گذاری می تواند منجر به ناباروری در زنان شود و در صورتیکه مادر چاق مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، آبستن شود، امکان دارد تأثیرات منفی بر سلامت جنین و مادر داشته باشد، مانند افزایش ریسک سقط، زایمان زودرس و مبتلا شدن به دیابت و فشار خون حاملگی. همه این موارد بار اقتصادی زیادی به خانواده و جامعه تحمیل می کند و عوارضی را برای مادر، جنین و نوزاد به دنبال خواهد داشت. وی ادامه داد: برپایه یافته های مطالعات، همزمان با افزایش نمایه توده بدنی پاسخ به درمان های ناباروری هم کاهش پیدا می کند. در صورت عدم توجه و درمان بموقع اختلالات تخمک گذاری، مبتلایان، در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان های سینه و رحم قرار می گیرند. ازاین رو کاهش وزن صحیح و اصولی در بیمارانِ چاق مبتلا به اختلالات تخمک گذاری، از مهم ترین اقدامات درمانی است و مدیریت وزن دختران و زنان به چرخه های منظم قاعدگی و تخمک گذاری های فعال کمک می نماید. عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بیان داشت: متأسفانه خیلی از افرادی که می خواهند مبادرت به کاهش وزن کنند، به دنبال روش هایی هستند که در مدت زمان بسیار کوتاه به وزن موردنظر خود برسند و در مورد عوارض ناشی از رژیم های غلط آگاهی ندارند. حداکثر کاهش وزنی که برای افراد برپایه میزان اضافه وزن، بیماری ها و فعالیت بدنی سفارش می شود، چهار تا پنج کیلوگرم در ماه است. اسلامیان اظهار داشت: سفارش می شود افراد برای کاهش وزن به متخصصان تغذیه رجوع کنند و بعد از دستیابی به وزن مناسب با پیروی از الگوهای غذایی سالم و افزایش فعالیت بدنی تلاش کنند در محدوده وزن طبیعی باقی بمانند و به صورت مجدد گرفتار افزایش وزن نشوند. وی، یکی از عوامل مهم در جلوگیری از اختلالات تخمک گذاری را کنترل وزن دختران از سنین نوزادی، کودکی و نوجوانی دانست و تصریح کرد: شانس مبتلا شدن به اضافه وزن و چاقی در کودکانی که در ۶ ماه اول به صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه می شوند در مقایسه با کودکان غیر شیرمادر خوار کمتر است. عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: الگوی غذایی نادرست بخصوص در دوران شروع تغذیه تکمیلی، رفتارهای غذایی نادرست در خانواده با عنایت به الگوگیری کودکان، دریافت زیاد تنقلات ناسالم و فست فودها در دوران کودکی، استرس، اختلالات خواب و فعالیت بدنی پایین در بروز اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان تأثیرگذار است و والدین باید توجه ویژه ای به این عوامل داشته باشند.

منبع: