آنی غذا: مطالعات نشان می دهد برخی سبزیجات نظیر كلم بروكلی و كلم بروكسل (فندقی) از بیماری پیشرفته عروق خونی پیشگیری می كنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محقان دانشگاه وسترن استرالیا دریافتند مصرف زیاد سبزیجات چلیپایی نظیر کلم برگ، کلم بروکلی و کلم بروکسل با کاهش کمتر بیماری عروق خونی در زنان مسن مرتبط می باشد.
محققان در این مطالعه دریافتند افراد دارای رژیم غذایی سرشار از سبزیجات چلیپایی با احتمال کمتر تشکیل گسترده کلسیم در عروق آئورت شأن که نشانه اصلی بیماری عروقی است، مواجهند.
بیماری عروق خونی، بر شریان های خونی تاثیر گذاشته و می تواند جریان خون در حال گردش در بدن را کم کند. این کاهش در جریان خون می تواند ناشی از تشکیل رسوبات چربی و کلسیم در دیواره های درونی عروق خونی نظیر آئورت باشد.
تشکیل این رسوبات چربی و کلسیم عامل اصلی ابتلاء به بیماری قلبی یا سکته هستند.
دکتر «لورن بلکنهورست»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «ما در مطالعات قبلی متوجه شدیم که مصرف بیشتر این سبزیجات با کاهش ریسک ابتلاء به بیماری قلبی عروقی نظیر حمله قلبی یا سکته مرتبط می باشد.»
وی در ادامه می افزاید: «حال ما در مطالعه جدید دریافتیم زنان مسنی که روزانه میزان بیشتری سبزیجات چلیپایی مصرف می کنند با احتمال کمتر تشکیل رسوبات کلسیم در عروق خونی شأن روبرو هستند.»
به گفته وی، «ویتامین K به وفور در این سبزیجات یافت می شود و به همین دلیل، این ماده معدنی در فرآیند ممانعت از تشکیل رسوبات کلسیم در رگ های خونی دخیل است.»
محققان در این مطالعه مشاهده نمودند خانمهایی که روزانه بیشتر از ۴۵ گرم از این نوع سبزیجات مصرف می کردند ۴۶ درصد کمتر با خطر تشکیل رسوبات کلسیم در شریان های خونی شأن روبرو بودند.