آنی غذا: یك متخصص تغذیه، رژیم غذایی مناسب را راهبردی موثر در كنترل استرس عنوان نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مرجان عجمی، با اشاره به اینکه تغذیه صحیح می تواند کمک موثری برای کنترل استرس باشد، اظهار داشت: یک رژیم غذایی درست مبتنی بر سه اصل مهم تعادل، تنوع و البته میانه روی در دریافت گروه های غذایی مختلف است و علاوه بر رعایت این اصول کلی باید توجه داشت که نوشیدن آب کافی و فعالیت فیزیکی کافی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش بروز استرس داشته باشد.
وی اضافه کرد: همین طور دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین B۶، B۱۲ و فولات و پرهیز از دریافت منابع غذایی حاوی کافئین برای کاهش استرس و اضطراب مهم می باشد.
این متخصص تغذیه با اعلان اینکه دریافت غذا به صورت وعده های منظم و کوچک و با نمایه گلیسمی پایین به ثبات بیشتر قند خون کمک می نماید، اظهار نمود: توجه کنید که اختلالات قند خون و گرسنگی می تواند محرک ایجاد استرس و اضطراب باشد و در صورتیکه از منابع غذایی حاوی قند و شکر و یا کربوهیدرات های ساده به میزان زیاد در رژیم غذایی استفاده کنید، قند خون و به دنبال آن انسولین در خون افزایش می یابد و سپس کاسته می شود.
عجمی توضیح داد: نوسانات سریع قند خون و به دنبال آن انسولین می تواند موجب ایجاد تغییرات در خلق و خو و رفتار شود و افراد احساس کنند که برای کاهش استرس خود نیاز به شیرینی جات بیشتر دارند و این سیکل معیوب مرتبا تکرار شود؛ بدین سبب دریافت فیبر کافی، میوه و سبزیجات بجای قند و شکر و شیرینی جات و همین طور دریافت منابع حاوی پروتئین و چربی های سالم می تواند نوسانات قند خون را کمتر کند و به کاهش حس استرس و اضطراب کمک بیشتری کند.
وی با اشاره به اینکه مغزها و دانه ها، لوبیای سویا، گردو و روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند، بیان کرد: دریافت ماهی های چرب مثل سالمون و ساردین برای کاهش افسردگی و استرس می تواند مفید باشد و مصرف آن خصوصاً در نوجوانی با عملکرد شناختی بهتر مغز در سال های بعدی زندگی هم راه است.
عجمی با اعلان اینکه حبوبات از منابع خوب پروتئین است و در عین حال حاوی ریز مغذی های ضروری برای بدن است، عنوان کرد: ویتامین D یکی از ویتامی های مهم با عملکردهای بسیار در بدن است و کمبود آن می تواند با تغییرات خلق و خو در ارتباط باشد همین طور این ویتامین نقش مهمی در حفاظت از مغز و عملکرد صحیح ناقل های عصبی دارد و حتی بعنوان یک درمان کمکی برای آلزایمر می تواند مفید باشد.
این متخصص تغذیه افزود: مصرف جگر، ماهی، شیر و تخم مرغ می تواند به دریافت ویتامین D کمک نماید، اما راه اصلی تامین آن سنتز بوسیله پوست و قرار گرفتن در مجاورت نور آفتاب است.
مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، تصریح کرد: پس بطور کلی برای حفظ سلامتی و کاهش استرس و اضطراب اهتمام کنید منابع حاوی قند و شکر مثل انواع شیرینی جات، آب میوه های سنتتیک، آب نبات، انواع نوشابه ها و نوشیدنی های حاوی قند و یا شکر را محدود کرده و بجای آن منابع حاوی فیبر، میوه و سبزی و غلات کامل و سبوسدار استفاده کنید تا نوسانات قند خون که یکی از عوامل ایجاد استرس است را به حداقل برسانید.
وی با اعلان اینکه خیلی از افراد به مصرف قهوه و یا نوشیدنی های انرژی زا عادت دارند، اشاره کرد: مصرف زیاد کافئین فارغ از اینکه از چه منبع و یا منابعی باشد می تواند موجب تغییرات خلق و خو شود و به ایجاد استرس، اضطراب و حتی افسردگی کمک نماید.
عجمی با اشاره به اینکه برای کاهش دریافت کافئین، سفارش می شود قهوه را با چای سبز جایگزین کنید، اضافه کرد: چای سبز علاوه بر کافئین کمتر حاوی اسید آمینه ای به نام تیانین است که برای کاهش استرس و اضطراب مفیدست ؛ همین طور دریافت آب کافی و فعالیت فیزیکی روزانه به حفظ سلامتی و آرامش بیشتر کمک می نماید.