آب و هوا، خوردن و آشامیدن، شرایط روحی و روانی، ورزش، خواب و بیداری و اصول پاك سازی ؛ ۶ اصل تندرستی را می سازند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، متخصصان طب ایرانی معتقدند به علت ضعف دستگاه گوارش در تابستان، بهتر است از پرخوری، مصرف زیاد خوردنی های گرم و خشک (مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین) و غذاهای سنگین و غلیظ مانند آش ها، آبگوشت، کله پاچه، حلیم و… پرهیز شود. در فصل تابستان، استفاده از آش های ساده و رقیق و کم گوشت یا بدون گوشت و کم حبوباتی که با آلوبخارا، دانه و آب انار، غوره و دیگر چاشنی های کمی ترش پخته می شوند، مناسب تر است.۶ اصل تندرستیدر طب سنتی ۶ اصل ضروری برای سلامتی وجود دارد که آب و هوا، خوردن و آشامیدن، شرایط روحی و روانی، ورزش، خواب و بیداری و اصول پاک سازی همچون این اصول هستند. مهمترین اصل هم خوردن و آشامیدن است و اگر مردم بدانند که چه چیزی و چگونه بخورند و فواید آنرا بدانند می توانند یکی از پایه های تندرستی را محکم کنند.توصیه هایی در مورد تغذیه سالمعمده مردم با چند بار جویدن غذا، آنرا قورت می دهند در این صورت معده باید کار بیشتری انجام دهد ازاین رو دست کم هر لقمه را باید ۲۰ الی ۳۰ بار جوید تا معده کار خویش را به درستی و راحتی انجام دهد. همینطور آرامش داشتن در حین غذا خوردن اصل مهمی است که در سلامتی گوارش خیلی مفید و مهم می باشد.کبد چربعدم رعایت ترتیب در غذا خوردن، باهم خوری، برهم خوری و پرخوری، خوردن آب زیاد و سرد، ناشنا خوردن آب سرد و… می تواند سبب چربی کبد شود. سفارش می شود هر زمانی که فرد گرفتار حرارت زیاد است و احتیاج به آب دارد باید کمی صبر کند و بعد میزانی از آب با دمای معتدل استفاده نماید. همینطور آب و هوای آلوده، عدم تحرک و نداشتن فعالیت بدنی هم می تواند در چرب شدن کبد مؤثر باشد.
منبع: آنی غذا