آنی غذا: رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تاكید بر اینكه ذبح دام به مناسبت عید قربان باید در كشتارگاه های مجاز صورت گیرد، نسبت به برور بیماری تب كریمه كنگو هشدار داد و اظهار داشت: با توجه به این كه علایم اولیه در تب كریمه كنگو كاملا مشابه علایم بیماری كووید ۱۹ است این مساله می تواند تشخیص بیماری را به تعویق بیاندازد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، دکتر بهزاد امیری اظهار داشت: امسال علاوه بر مشکلاتی که سابق بر این در بحث بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان داشتیم، بحث اپیدمی بیماری کرونا هم وجود دارد و برمبنای هماهنگی هایی که با سازمان دامپزشکی و شهرداری ها به عمل آمده مقرر است در تهران دیگر میدان عرضه دام نداشته باشیم و افرادی که قصد قربانی کردن دام دارند بوسیله کشتارگاه ها به صورت نیابتی این کار را انجام دهند.
وی درباره شرایط انجام قربانی در سایر نقاط کشور، اشاره کرد: در سایر نقاط کشور همچنان میادین عرضه دام فعال می باشند و ما سفارش می نماییم اولا دام را حتما از این مراکز که تحت نظارت سازمان دام پزشکی است تهیه کنند برای اینکه کارشناسان دام پزشکی در این مراکز مسقر هستند و نسبت به معاینه بالینی دام ها اقدام می کنند و چنانچه دامی بیمار شناسایی شود آنرا حذف می کنند. نکته دوم این است که حتما دام باید در کشتارگاه هایی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است قربانی شود و به هیچ وجه دام را در اماکن عمومی و منازل ذبح نکنند.
امیری افزود: علاوه بر سایر بیماری های منتقله از دام به انسان از آنجایی که در فصل فعالیت کنه ها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) نیز موضوع جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که بوسیله گزش کنه به دام انتقال می یابد و اگر در ضمن زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و موجب بیماری می شود. گاهی ممکنست این بیماری علایم واضحی نداشته باشد ولی با توجه به این که علایم اولیه در تب خونریزی دهنده کاملا مشابه علایم بیماری کووید ۱۹ است این مساله می تواند تشخیص بیماری را به تعویق بیاندازد که عواقب بد نگران کننده ای خواهد داشت.
وی اشاره کرد: دام باید از مراکز مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شده و در کشتارگاههای مجاز صنعتی ذبح شود. افرادی که کار ذبح دام را در این مراکز انجام می دهند باید وسایلی نظیر چکمه، دستکش، لباس مناسب استفاده کنند و دست های خودرا قبل و پس از ذبح دام ضد عفونی کنند. یکی از مشکلاتی که سابق بر این داشتیم این بود که افرادی که مبادرت به ذبح دام در اماکن عمومی و خانه ها می کردند، خونابه ها در جوی های اطراف روان می شد که علاوه بر آنکه می توانست موجب بیماری شود، از منظر بهداشتی هم مشکلاتی ایجاد می کرد.
امیری اشاره کرد: زمانی که دام ذبح شد نباید برای مصرف گوشت آن تعجیل کرد و باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد نگه داری شود. در مورد مصرف جگر و سایر احشا نیز باید حداقل ۴۸ ساعت صبر کنند برای اینکه اگر دام آلوده به ویروس cchf باشد باید اجازه دهیم آن پدیده که گلیکولیز در لاشه مستقر شود و موجب شود اسیدیته گوشت پایین بیاید که اگر ویروسی هم وجود داشت از بین برود.
منبع: آنی غذا