به گزارش آنی غذا یك متخصص طب سنتی به سفارش های تغذیه ای و تدابیر تندرستی در فصل تابستان اشاره نمود و اظهار داشت: پرهیز از غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین برای افراد دارای مزاج گرم و خشك سفارش می شود.
ناصر رضایی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تدابیری که برای مزاج گرم و خشک در فصل گرما باید اندیشیده شود اظهار داشت: خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنی های گرم و خشک مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین و همین طور غذاهای سنگین و غلیظ مانند آش ها، آبگوشت، کله پاچه، حلیم و…، به سبب ضعف دستگاه گوارش در تابستان و در عوض مصرف آش های ساده و رقیق و کم گوشت و کم حبوبات با چاشنی های کمی ترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره باید صورت گیرد. وی در مورد تغذیه در فصل تابستان گفت اظهار داشت: مصرف شربت های سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین- خیار و خوردن میوه های تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزی هایی چون کاهو، کدو و خیار نیز سفارش می شود. این متخصص طب سنتی اشاره کرد: مصرف گوشت های زودگوار مانند ماهی قزل آلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شده باشد، یا جوجه مرغ، جوجه خروس، و گوشت بزغاله با چاشنی های ترش نیز از دیگر مواردی است که باید رعایت شود. وی به پرهیز از یبوست اشاره نمود و اظهار داشت: در صورت لزوم، استفاده از ملیّن های ملایم مانند انجیر و آب کامل میوه ها، شیرخشت، شربت گل سرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین و همین طور ورزش و کارهای بدنی خفیف در آغاز صبح، و استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از گرمای شدید، پرهیز از هرگونه خون گیری همچون حجامت و فصدکردن، بدون تجویز پزشک متخصص، سفارش می شود. رضایی پور اضافه کرد: پوشیدن لباس های خنک کتانی، پنبه ای و نخی و پرهیز از لباس های نایلونی از دیگر اقداماتی است که در فصل گرما سفارش می شود.
منبع: آنی غذا