به گزارش آنی غذا محققان دریافتند حتی مقدار كمی شیرمادر هم بر تجمع جمعیت های ویروسی در روده نوزاد تأثیر دارد و تأثیر حفاظتی در مقابل ویروس های بیماری زا دارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، یافته های محققان دانشگاه پنسیلوانیا مبین آن است که شیرمادر نقش کلیدی در تعامل بین نوزاد و محیط میکروبی دارد.
نتایج این مطالعه می تواند بر شیوه های جلوگیری از اختلالات زودهنگام گوارشی مؤثر باشد و مادران را ترغیب به شیردادن به نوزادشان نماید.
محققان در این مطالعه، تعداد و انواع ویروس ها را در نخستین مدفوع نوزاد و مدفوع های بعدی وی با استفاده از شیوه پیشرفته توالی ژنومی و سایر روش ها بررسی کردند.
در زمان تولد، نوزادان دارای کلونی های کم یا فاقد هرگونه کلونی بودند، اما تا یک ماهگی آنان، جمعیت ویروس ها و باکتری ها به خوبی رشد کردند.
اکثر موج اول ویروس ها تبدیل به مهاجمانی شدند که در نخستین باکتری ای که در روده نوزاد کلونی سازی کرد، رشد یافتند. در چهار ماهگی، ویروس های که توانستند در سلول های انسانی تکثیر یابند و باعث بیماری انسان شوند در مدفوع نوزاد بیشتر بودند.
تأثیر حفاظتی قوی در مورد شیرمادر مشاهده شد که باعث توقف تجمع این نوع ویروس های احتمالاً بیماری زا می شود.
«فردریک بوشمن»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «این یافته ها می تواند به ما در فهم بهتر علت بیماری برای نوزادان و ابتلاء به عفونت های مرگبار در چند ماه اول زندگی شأن کمک نماید.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند.