آنی غذا: مطالعه جدید نشان داده است مصرف متعادل ماهی در طول حاملگی مفید می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، ماهی منبع اصلی اسیدهای چرب اُمگا ۳ است كه برای رشد جنین مهم می باشد. اما برخی ماهی ها نظیر شمشیرماهی، كوسه و ماهی خال مخالی، حاوی میزان بالا جیوه هستند كه می تواند باعث صدمه نورولوژیكی شود.
مطالعه جدید شامل ۸۰۵ جفت مادر و فرزند در ۵ كشور اروپایی بود. در طول حاملگی از زنان در مورد میزان مصرف ماهی شأن سوال پرسیده شد و آزمایش جیوه از آنها بعمل آمد.
زمانیكه كودكان در سنین بین ۶ تا ۱۲ سال بودند، سلامت متابولیكی شأن ارزیابی شد. سلامت متابولیك شامل شاخص های نظیر اندازه دوركمر، فشارخون و میزان كلسترول بود.
محققان دانشگاه كالیفرنیا جنوبی دریافتند كودكانی كه مادرشان در زمان حاملگی یك تا سه بار در هفته ماهی خورده بود در مقایسه با كودكانی كه مادرشان كمتر از یك مرتبه در هفته ماهی مصرف كرده بود، سلامت متابولیكی بهتری داشتند.
اما محققان عنوان كردند در صورت مصرف بیشتر از سه وعده ماهی در هفته، فواید آن كاسته می شود.
دكتر «لدا چاتزی»، عضو تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «زنان آبستن باید یك تا سه وعده در هفته ماهی مصرف كنند و مصرف بیشتر از آن سفارش نمی گردد چونكه احتمال آلودگی ماهی با جیوه و سایر آلاینده های اُرگانیك وجود دارد.»
محققان بر انجام مطالعات بیشتر در این حوزه تاكید دارند.