به گزارش آنی غذا مدیركل دفتر كاهش خطر و بلایا وزارت بهداشت درباره اقدامات بهداشتی در مناطق سیل زده، اظهار داشت: علیرغم آنكه اغلب كادر درمانی و تیم های وزارت بهداشت درگیر مقابله با كروناویروس هستند اما، با بروز سیل در بعضی نقاط كشور عرضه خدمات به قوت در حال انجام می باشد.
دكتر محمداسماعیل مطلق در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه از روزهای گذشته با عنایت به پیشبینی های سازمان هواشناسی و به دنبال هشدارهایی در مورد بروز سیل در كشور، تیم های وزارت بهداشت در حالت آماده باش بودند، اظهار داشت: حالا ۱۰ استان شامل هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان، قم، گیلان، خراسان جنوبی، مازندران، سمنان و كرمان درگیر سیل و عوارض ناشی از آن شدند.
وی در تشریح جزئیات این اتفاق، اضافه كرد: به صورت كلی تا ظهر امروز ۱۷ نفر به دنبال سیل و طغیان رودخانه ها مصدوم شدند كه از این تعداد ۱۲ نفر به مراكز درمانی اعزام شده و ۵ نفر در محل درمان شدند. متاسفانه ۱۱ نفر به دنبال بروز سیل جان خویش را از دست داده و ۲ نفر هم مفقود شده اند.
مطلق افزود: از دیگر مشكلات ناشی از سیل، تخریب هشت واحد مسكونی در روستای تیس شهرستان چابهار است. همینطور از جانب دیگر محور های اصلی رودبار جنوب به ایرانشهر، قلعه گنج و كهنوج به قلعه گنج، جیرفت و بندرعباس مسدود شده است. محورهای فرعی در شهرستان های رودبار جنوب، كهنوج و فنوج هم به شكلی مسدود شده است كه خدمات رسانی حوزه سلامت به صدمه دیدگان را مبتلا به اختلال كرده است.
وی ادامه داد: سه دستگاه آمبولانس اورژانس هم به علت بارش برف در مازندران و سمنان گرفتار شدند كه بعد از آن هماهنگی با راهداری جهت بازگشایی محور صورت گرفت.
مطلق در مورد امداد رسانی به مادران آبستن ساكن در مناطق سیل زده، خاطرنشان كرد: تمامی زنان آبستن به مكان های امن فرستاده شدند و در صورت احتیاج به زایمان، مادران آبستن با آمبولانس به مراكز درمانی منتقل شده و زایمان هایی هم با موفقیت انجام شد.
وی در خاتمه سخنان خود با اشاره به اینكه به علت شیوع كروناویروس اغلب تیم های درمانی و بهداشتی درگیر با درمان و شناسایی مبتلایان به كووید ۱۹ بودند، اظهار نمود: اما علیرغم این مساله اقدامات در مورد یاری رسانی به هموطنان سیل زده به قوت در حال انجام می باشد.