به گزارش آنی غذا محققان دریافتند حتی مصرف نسبتا متعادل شیر می تواند خطر سرطان سینه را در زنان تا ۸۰ درصد افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، «گری فریسر» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لومالیندا آمریكا، در این زمینه می گوید: شواهد نسبتاً قوی ای نشان میدهد كه شیر لبنی علت ابتلاء زنان به سرطان سینه است. مصرف مقدار كم یك چهارم تا یك سوم فنجان شیر لبنی در روز با افزایش خطر سرطان سینه تا ۳۰ درصد مرتبط می باشد.
وی در ادامه می افزاید: نوشیدن روزانه یك فنجان شیر با افزایش ۵۰ درصدی ریسك ابتلاء به سرطان سینه مرتبط می باشد. همین طور نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان شیر در روز، این خطر را ۷۰ تا ۸۰ درصد بالا می برد.
محققان در این مطالعه، رژیم غذایی حدود ۵۳ هزار زن آمریكای شمالی را تا حدود ۸ سال تحت بررسی داشتند. تمامی زنان در ابتدای مطالعه فاقد ابتلاء به سرطان بودند.
در انتهای مطالعه، ۱۰۵۷ مورد جدید سرطان سینه تشخیص داده شده بود. هیچ ارتباطی بین مصرف محصولات سویا و سرطان سینه یافت نشد. اما در مقایسه با مصرف كم شیر یا عدم مصرف شیر، مشخص شد كه مصرف بالا كالری های لبنی و شیر لبنی با افزایش خطر ابتلاء به سرطان سینه مرتبط می باشد.
محققان تاكید می كنند هیچ ارتباط قابل توجهی در مورد پنیر و ماست مشاهده نشد.
محققان ارتباط بین افزایش خطر سرطان و شیر لبنی را ناشی از وجود هورمون جنسی در شیر لبنی می دانند، چونكه غالباً حدود ۷۵ درصد گاوها در زمان شیردهی، حامله هستند. سرطان سینه در زنان یك نوع سرطان واكنشی به هورمون است.