به گزارش آنی غذا یك فرد مبتلا به ایدز بعد از پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی از بند این بیماری رهایی یافت و این دومین بار است كه پزشكان موفق به درمان یك بیمار آلوده به ویروس اچ آی وی می شوند.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، خبرگزاری فرانسه به نقل از مجله پزشكی لنست اچ آی وی انگلیس، حدود ۱۰ سال بعد از ثبت اولین مورد درمان یك فرد مبتلا به ویروس اچ آی وی، بیمار دوم كه به “بیمار لندن” معروف است از ۳۰ ماه پیش و به رغم توقف درمان، هیچگونه نشانه ای از داشتن این ویروس را بروز نداده است.
سال قبل پروفسور “راویندرا گوپتا” از دانشگاه كمبریج اعلام نموده بود كه همین فرد كه در سال ۲۰۰۳ به ویروس اچ آی وی آلوده شده بود، از یك سال و نیم پیش هیچ نشانه ای از حامل بودن ویروس نشان نداده است. با این وجود پزشكان با تاكید بر لزوم حفظ احتیاط گفته بودند برای اطمینان از رهایی از بیماری، باید دوره نقاهت و بروز ندادن علایم بیماری تا یك سال دیگر ادامه یابد.
پیش از این در سال ۲۰۱۱ میلادی تیموتی ری براون، معروف به “بیمار برلین”، نخستین بیمار ایدزی بود كه از شر ویروس اچ آی وی رهایی یافت. بیمار لندن پیش از این برای درمان سرطان خون، مورد پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادین قرار گرفته بود. خبرگزاری فرانسه به نقل از تیم پزشكی این بیمار گزارش كرده است كه سلول های بنیادین حامل یك شناسه نادر ژنتیكی با نام «CCR5» هم به وی منتقل شده بود. از قرار معلوم «CCR5» مانع از استقرار ویروس اچ آی وی در بافت های بدن می شود.
متخصصان می گویند پس از گذشت ۹ سال از درمان كامل اولین مبتلای ایدز از طریق پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادین و عدم تكرار یك موفقیت دیگر، امید به امكان عمومیت این شیوه كم رنگ شده بود. اما با شفا یافتن دومین نفر با همین روش، پزشكان امیدوار خواهند بود كه بتوانند مبتلایان به ویروس اچ آی وی را درمان كنند. پروفسور گوپتا می گوید شمار دیگری از بیماران در سراسر جهان از همین شیوه بهره مند شدند اما واكنش هیچكدام تا این حد به این درمان مثبت و رضایت بخش نبود.
بیمار لندن، آدام كاستیِلو نام دارد. او الان ۴۰ ساله است و در كاراكاس، پایتخت ونزوئلا بزرگ شده است. وی این هفته در یك مصاحبه با نیویورك تایمز هویت خویش را فاش كرد و اظهار داشت: می خواهم سفیر امید در جهان باشم.
با وجود امیدبخش بودن خبر رهایی آدام كاستیلو از بیماری ایدز، پروفسور گوپتا می گوید كه درمان وی نمی تواند به تمام مبتلایان ویروس اچ آی وی تسری یابد: روشی كه برای درمان این دو بیمار [برلین و لندن] به كار بسته شد بسیار سنگین و خطرناك می باشد و پرسش های اخلاقی را در بر دارد… باید در صورت پیوند سلول های بنیادین، ۱۰ درصد خطر مرگ را برای بیمار در نظر گرفت و در كفه دیگر ترازو، مرگ حتمی در صورتیكه مبتلای به ایدز را به حال خود رها نماییم… باید میان این دو وضعیت حد وسطی پیدا كرد.
میلیون ها فرد مبتلا به بیماری ضعف سیستم دفاعی یا همان ایدز در سراسر جهان با مصرف دارو به زندگی «طبیعی» خود ادامه می دهند.
آدام كاستیِلو همچنان تحت نظر و آزمایش قرار خواهد گرفت تا از سلامت وی اطمینان حاصل شود.
به گزارش یورونیوز، برپایه آمارهای جهانی نزدیك به ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند. اما تنها ۶۲ درصد از آنها از درمان سه گانه (trithérapie/ فعال، محرك و متفاوت) بهره مند هستند. نزدیك به ۸۰۰ هزار بیمار ایدز هم در سال ۲۰۱۸ در جهان جان خویش را از دست دادند.