به گزارش آنی غذا رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: یكی از طریق های انتقال غیر محسوس ویروس كرونا به داخل منازل، نان های سنتی هستند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، اضافه كرد: نان در كشور به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می شود. نان های صنعتی یا نان های حجیم در كارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می گردد كه طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در مورد تهیه مواد اولیه و افزودنی هایی نظیر میزان نمك، مایه خمیر و …، برخوردار می باشند.
وی با تاكید شرایط بهداشتی تهیه نان های صنعتی یا همان نان های حجیم، اظهار داشت: بعد از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی كردن پلاستیك آن یا دور انداختن پلاستیك حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.
میرزای رزاز، در ارتباط با نان های سنتی، تصریح كرد: نان های سنتی، در این روزها كه با بحران كرونا مواجه هستیم، می توانند در صورت عدم رعایت نكات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، افزود: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی كه در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی كه از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس كرونا است اما در مورد استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها شروع می شود.
وی در مورد راه های انتقال ویروس كرونا از راه نان های سنتی، اظهار داشت: اگر نان آلوده گردد، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آنرا بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.
میرزای رزاز افزود: در صورت وجود افراد شاغل در نانوایی ها كه مشكوك به ناقل بودن و یا علایم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذی ربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن كردن نان برای خنك شدن در میز نانوایی جداً خود داری نماییم، از بریدن و خرد كردن نان توسط چاقو و برس های عمومی كه معمولاً در نانوایی ها وجود دارد، پرهیز نماییم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل بهره برده ایم آنرا داخل خانه نبریم و بعد از خارج كردن نان آنرا دور بیندازیم.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، در مورد نحوه مصرف نان در منزل، اضافه كرد: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی كردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز كردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. تنها راه اطمینان از اینكه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل پیش از مصرف است.
وی در مورد نحوه حرارت دادن به نان ها پیش از مصرف، اظهار داشت: این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماكروویو و در صورت عدم دسترسی، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم كردن نان سفارش می گردد.
میرزای رزاز در انتها بار دیگر با عنایت به خطر انتقال ویروس كرونا از راه نان های سنتی، از عموم شهروندان خواست نكات ایمنی و بهداشتی را جدی گرفته و حتما در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل كنند.