به گزارش آنی غذا رئیس انجمن تغذیه ایران، به تشریح اهمیت تغذیه سالم در جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا و هنگام بیماری پرداخت.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، اظهار داشت: نقش محوری تغذیه در كاهش بار بیماری ها و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر نظیر دیابت، اضافه وزن، سندم متابولیك، بیماری های قلب و عروق، سرطان و…، به اثبات رسیده و رعایت اصول تغذیه سالم می تواند تا ۵۵ درصد از باربیماری ها را در آینده كم كند. این متخصص علوم تغذیه اضافه كرد: حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد از بیماران بستری در بیمارستان های ایران گرفتار سوء تغذیه هستند كه متاسفانه این امر سبب طولانی شدن مدت زمان بستری بیمار گردیده و درمان را با اختلال جدی مواجه می كند. ضمن اینكه هزینه های مادی و معنوی زیادی به بیمار و خانواده او تحمیل می كند. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، در ادامه به راهكارهای تغذیه ای جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا اشاره نمود و اظهار داشت: شاه كلید جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا افزایش و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از راه تغذیه سالم و اصلاح سبك زندگی است. رئیس دانشكده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب كه سیستم ایمنی به دو بخش اختصاصی و غیر اختصاصی تقسیم می شود، اضافه كرد: غیر اختصاصی، شامل پوست، آنزیم لیزوزوم، لایه های مخاطی همچون گوارش، تنفس و گلبول های سفید است و اختصاصی، شامل لنفوسیت های Tو B است. وی به افزایش فعالیت فیزیكی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه، خواب كافی و پرهیز از اضطراب اشاره نمود و اظهار داشت: در هنگام بیماری و مواقعی كه بدن مورد هجوم قرار می گیرد مواد غذایی لازم یا از ذخایر داخل بدن تأمین می شوند یا از راه خوراكی كه تأمین آنها نقش محوری دارد. رزاز افزود: افراد گرفتار بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبت های ویژه تغذیه ای هستند. وی تصریح كرد: چنانچه شرایط رعایت اصول كلی تغذیه سالم فراهم باشد همه ویتامین ها و املاح برای بدن تأمین می گردد. ولی در صورت وجود بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیمارهای مزمن تنفسی و نقص در سیستم ایمنی می توانند با مشورت متخصصین تغذیه از راه مصرف مكمل ها میزان لازم برای تأمین سلامت خویش را مصرف نمایند. رزاز در ارتباط با نقش ویتامین C، اظهار داشت: هم اكنون جای بحث دارد و بعضی از منابع معتبر سفارش به عدم استفاده از این نوع ویتامین در هنگام مبتلا شدن به كرونا دارند. از همین رو، در شرایط بیماری و هایپركاتابولیك احتیاج به افزایش دریافت كالری با متخصص تغذیه مشاوره شود. وی به خصوصیت های غذاهای سالم تر اشاره نمود و اضافه كرد: شرایط پخت غذای سالم و بهداشتی كاملا رعایت شود، خودداری از مصرف غذاهای نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، محدودیت جدی در استفاده از سرخ كردنی ها و خودداری از زمان های پخت خیلی طولانی برای حفظ ارزش غذایی مواد غذایی، باید مورد توجه قرار گیرد. این متخصص تغذیه اظهار داشت: توجه ویژه به صبحانه كامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیر، مصرف شود. وی ادامه داد: بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و سبزیجات، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شود. رزاز افزود: استفاده از میان وعده ها مثل میوه، انواع مغزها و شكلات تلخ بعنوان منابع آنتی اكسیدان، مورد توجه قرار گیرد. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، در انتها بر عدم استفاده از فست فودها و عدم استفاده از غذاهای رستوران های غیر معتبر تاكید نمود.