به گزارش آنی غذا معاون پرستاری وزیر بهداشت به تشریح نقش پرستاران در طرح ˮهر خانه یك پایگاه سلامتˮ پرداخت و اظهار داشت: پرستاران در این طرح خانواده هایی را تحت حمایت خود دارند و آنها را از لحاظ سلامت روانی و جسمی بررسی نموده و در جهت آموزش خودمراقبتی به خانواده و در نهایت ارتقای سلامت جامعه تلاش می كنند.
دكتر مریم حضرتی در گفتگو با ایسنا، در خصوص نقش پرستاران در طرح هر خانه یك پایگاه سلامت، اظهار داشت: سلامت از خانواده ها شروع می شود و هسته اصلی این مورد خانواده است. زمانی جامعه سالم خواهیم داشت كه خانواده سالمی داشته باشیم. پرستار خانواده از گذشته با طرحی به همین نام وجود داشته است، به شكلی كه در اغلب بیمارستان ها پرستار خانواده حضور داشته است.
وی ادامه داد: پرستار خانواده هم مانند بهورزان كه تعدادی خانواده را تحت پوشش خود قرار می دهند، به همین منوال خانواده هایی را تحت حمایت خود دارند و از لحاظ سلامتی روانی و جسمی افراد خانواده را بررسی نموده و در جهت آموزش خودمراقبتی به خانواده و در نهایت ارتقای سلامت جامعه تلاش می كنند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینكه حدودا ۳۰ سال است كه پرستار سلامت جامعه تربیت می نماییم، اظهار نمود: برای این طرح در آغاز كار هستیم، اما پرستاران سلامت روان، سلامت جامعه و سلامت سالمندی تربیت كرده ایم كه حالا جایگاه شان چندان معلوم نیست اما با آغاز طرح جایگاه شان در جامعه مشخص خواهد شد.
وی با بیان این كه جامعه ایرانی در حال پیش روی به سمت سالمندی است، خاطرنشان كرد: سالمند بیمار نیست كه ملزم به بستری كردن وی در بیمارستان باشیم؛ سالمند تنها احتیاج به مراقبت دارد كه طرح پرستار خانواده و به كارگیری پرستارانی كه در این مدت تربیت كرده ایم، می تواند در تحقق این مهم یاری گر نظام سلامت باشد.