به گزارش آنی غذا یك متخصص طب سنتی با تاكید بر پرهیز از حجیم خوری در شب یلدا، اظهار داشت: مصرف انار، آجیل بی نمك، شلغم و دمنوش ها سفارش می شود.
علیرضا یارقلی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباب سفارش های طب سنتی در مورد تغذیه شب یلدا، اضافه كرد: نكته مهمست این است كه در این شب از پرخوری پرهیز شود و آجیل شور به هیچ وجه خورده نشود. وی به میوه های شب یلدا اشاره و اشاره كرد: خوردن انار بسیار سفارش می شود اما هندوانه چون میوه این فصل نیست باید كم خورده شود. همین طور خوردن پرتقال خیلی سفارش نمی گردد و بجای آن می توان مرغ را در آب پرتقال بپزند تا علاوه بر استفاده از مزایای پرتقال، غذا نیز خوشمزه شود و هم سردی میوه ها گرفته شود. این متخصص پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینكه در این شب انواع مخلفات و غذاها برقرار است اظهار داشت: در مجموع باید غذاهای سبك و كم حجم میل شود و بیشتر بحث دورهمی مطرح است. یارقلی، خوردن لبو و شلغم را نیز سفارش كرد و گفت: شلغم یك غذای كامل است و در صورت سرماخوردگی می توان وسط شلغم را عسل ریخت و میل كرد. او همینطور درباب دمنوش ها نیز اضافه كرد: در صورت داشتن سرماخوردگی در این شب می توانند از دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی استفاده كنند كه كوفتگی را می گیرد و همین موجب بهبود سرماخوردگی می شود و در شرایط عادی نیز دمنوش بابونه، مرزنجوش و آویشن سفارش می شود. همین طور دمنوش های بادرنجبویه، ورون (به لیمو) كه برگ خوش بو و بسیار مفید دارد نیز سفارش می شود. وی در مورد استفاده از گوشت و مرغ نیز در شب یلدا اظهار داشت: بهتراست از گوشت های لطیف استفاده گردد و گوشت گوسفند بهتر است ولی برای كم شدن غلظت گوشت می توان هنگام پختن گوشت چند قاشق سركه به آن اضافه كنند و اگر بخواهند لطیف تر شود می توانند آنرا با آب نخود بپزند. یارقلی اشاره كرد: گوشت گوساله نیز سرد نیست اما چون خیلی غلیظ است اثرات سرمازایی به وجود می آورد بنا بر این است كه سفارش نمی گردد.
منبع: آنی غذا